ŠPORTNI DAN ZA UČENCE 8. IN 9. RAZREDA

V sredo, 27. 3. 2024, in četrtek, 28. 3. 2024, so imeli učenci osmega oz. devetega razreda športni dan v Squashlandu. Razdeljeni so bili v več skupin in se pod nadzorom inštruktorjev udeležili vodene vadbe. Spoznali so štiri različne aktivnosti:

  • SQUASH: igro z loparji in malo gumijasto žogico, ki jo je potrebno odbijati v sprednjo steno.
  • WALLYBALL: igra se odvija na igrišču za squash. Mreža je vpeta v stranski steni. Med igro so dovoljeni odboji žoge od vseh štirih sten. Pravila so podobna kot pri navadni odbojki, le da odboji od sten ne štejejo kot dotik. S tem in s posebno odbojkarsko žogo, ki omogoča tudi rezane odboje od sten, dobi odbojka popolnoma novo dimenzijo igranja.
  • FUNKCIONALNA VADBA: V dvorani za funkcionalne vadbe, kjer je na voljo veliko različnih pripomočkov za vadbo (uteži, elastični trakovi, TRX, vadbene kocke, palice, vrvi…), so se  učenci in učenke preizkusili v različnih motoričnih vajah, ki so namenjene oblikovanju telesa, izgubi maščob in splošni kondiciji. Vaje vplivajo na boljše počutje. Vadba je potekala pod vodstvom  strokovno usposobljenih vaditeljev.
  • JUST DANCE: učenci so ob pomoči kamere, ki zaznava gibanje, plesali po koreografiji in ob glasbi svetovno znanih glasbenikov. Plesali so bodisi posamično bodisi v skupini. Sočasno so plesali po štirje učenci. Tisti, ki je najbolj natančno sledil koreografiji, je zmagal. Plesanje v skupini je od učencev terjalo medsebojno sodelovanje. Na koncu vsake odplesane koreografije se je osmošolcem in devetošolcem prikazal kratek videoposnetek njihovega plesa, ki je poskrbel za salve smeha.

 

(Skupno 228 obiskov, današnjih obiskov 1)