Sprejem prvošolcev v šolsko skupnost

V sredo, 26. 5. 2021, so v šolsko skupnost sprejeli letošnje prvošolce. Zaradi epidemioloških razmer se je dogodek prestavil iz jeseni na pomlad in potekal nekoliko drugače kot do sedaj. Mentorici šolske skupnosti sta obiskali vsak oddelek prvega razreda in prvošolcem predvajali videoposnetek programa, ki so ga zanje pripravili nekateri učenci šole in predstavniki šolske skupnosti. Tako so v uvodu lahko prisluhnili šestošolcem, ki so jih pozdravili z ubranim petjem pesmi Bratovščina Sinjega galeba. V nadaljevanju so prvošolci izvedeli, kaj je šolska skupnost, kako deluje in kakšno vlogo ima za delovanje šole po mnenju nekaterih predstavnikov šolske skupnosti. Nato so se preizkusili v kratkem kvizu o poznavanju naše šole in šolskih pravil.  

Z aktivnim sodelovanjem v kvizu so dokazali, da že veliko vedo o šoli, hkrati pa so izvedeli tudi kaj novega. Za sprostitev pred in po kvizu so si ogledali čarovniški trik s kartami, prisluhnili afriški pesmi Siyahamba ter posebni raperski verziji pesmi Huda mravlja. Na koncu so vsi zaplesali ob vodeni plesni animaciji.

Vsak prvošolec je prejel plaketo za sprejem v šolsko skupnost ter sladko presenečenje. Dobili so nalogo, da izberejo po dva predstavnika šolske skupnosti, mentorici šolske skupnosti pa sta jih razveselili z novico, da se bodo lahko že kmalu udeležili naslednjega sestanka šolske skupnosti. 

(Skupno 444 obiskov, današnjih obiskov 1)