RAZLIČNE PONUDBE (ZUNANJIH IZVAJALCEV) ZA STARŠE

Na tem mestu bodo objavljene različne ponudbe za starše, ki jih dobimo s strani zunanjih ponudnikov. Šola ne jamči za kakovost ponujenih dejavnosti, je le posrednik pri podaji informacij.

 

27. 11.

 

15. 11.

 

15. 11. MALI ŠEF SLOVENIJE

 

V pripravi je šesta sezona oddaje Mali šef Slovenije.

Upamo, da skupaj najdemo male kuharske zvezdice in zvezde.

Dopis

 

15. 11.

Taborniki Rodu Sivega volka med 26. 11. in 29. 12. 2023 vabijo na brezplačen vzgojno-izobraževalni dogodek »Od srca do srca«, ki udeležence popelje mimo AED postaj (avtomatskih eksternih defibrilatorjev) v centru Ljubljane in tekom sprehoda po postajah širi znanje prve pomoči.

Dogodek je namenjen tako učencem od prvega do devetega razreda kot tudi uslužbencem in vzame približno 2 uri. Poteka v obliki orientacijskega pohoda s pomočjo fotografij – fotoorientacije. Dogodek je nastal z željo, da bi razširili zavedanje o prisotnosti in lokaciji AED postaj po Ljubljani, hkrati pa udeležencem omogočili ponovitev in nadgraditev znanja prve pomoči na zabaven način. Pripravili smo dve kategoriji zahtevnosti nalog; lažja je prvotno namenjena učencem od prvega do sedmega razreda, težja pa osmošolcem in starejšim; izberete seveda tisto, ki vam ustreza glede na predznanje udeležencev, preizkusite se lahko tudi v obeh.

Za udeležbo na orientaciji vsaka ekipa (ali posameznik) potrebuje le mobilni telefon s skenerjem za QR kode, s katerim bo lahko preko povezave (link) dostopala do spletne aplikacije, ki jo bo vodila skozi izkušnjo. Ta poteka tako, da s pomočjo prikazane fotografije lokacije poiščete defibrilator in skenirate QR kodo, ki se nahaja v njegovi neposredni bližini. Prikazala se vam bo kratka teoretična razlaga s posameznega področja prve pomoči, nato pa sledi naloga za ponovitev pravkar obnovljenega/pridobljenega znanja. Vrstni red obiska točk ni pomemben, zato lahko pot začnete pri katerikoli izmed njih. Pot po progi lahko opravite tudi v več delih; edina časovna omejitev je izvajanje aktivnosti (26. 11. – 29. 12.). Izkušnja se zaključi, ko opravite naloge na vseh lokacijah.

Morebitna vprašanja in dodatne informacijeso dostopna na odsrcadosrca@rodsivegavolka.si.

 

25. 10.

V šolskem letu 2023/2024 bodo v prostorih četrtnih skupnosti organizirani starševski večeri.

V novembru bosta potekali brezplačni predavanji:

  • v ponedeljek, 6. novembra 2023, med 17.30 in 19.00 uro, v prostorih, ČS Trnovo, na Devinski ulici 1B in
  • v sredo, 8. novembra 2023, med 17.30 in 19.00 uro, v Humanitarnem centru, na Tržaški 132.

Tema in ostale informacije so razvidne v priponki (kliknite na izbrani datum).

 

18. 10.

Projekt učne pomoči z imenom Veseli četrtki

Mlada Karitas je mladinska sekcija Slovenske Karitas, ki vključuje mlade v prostovoljno delo. Organizirajo različna izobraževanja, delavnice v vrtcih in šolah ter letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin.

V okviru projekta Veseli četrtki bodo potekale popoldanske aktivnosti vsak četrtek od 15.00 do 17.00 ure do konca šolskega leta 2023/2024. Otroci bodo preživljali četrtke popoldan v družbi sovrstnikov ter  prostovoljcev. Prvi del popoldneva bo namenjen učni pomoči, pripravi na teste in ponavljanju učne snovi. Drugi del pa bo namenjen družabnim igram, ustvarjalnim delavnicam in druženju. Aktivnosti so namenjene otrokom od 1. do 9. razreda osnovni šol.

Lansko leto so dobili pozitivne odzive s strani staršev in otrok, zato bodo letos program izvajali skozi celo šolsko leto.

Srečanja bodo potekala v centru Mlade Karitas, ki se nahaja na Poljanski cesti 4 v Ljubljani (isti vhod kot za Teološko fakulteto).

Udeležba sodelovanja je za otroke brezplačna. Prednost bodo imeli otroci iz socialno šibkih družin.

Starši in učenci so vabljeni k udeležbi, še posebej tisti, ki bi potrebovali pomoč pri učenju. Prijave sprejemajo na e-pošto; dasa.stalc@karitas.si do zapolnitve mest.

Projekt financira MOL-Mestna občina Ljubljana.

Vabilo 

 

4. 10. 2023

 

Društvo Brez izgovora pripravlja nekaj aktivnosti za otroke in mlade.

  1. Informativni spletni dogodek: Spoznaj Brez izgovora *za mlade od 15 do 25 let Kot vsako leto do zdaj prirejajo spletne informativne dogodke, na katerih lahko mladi preverijo, kakšne priložnosti imajo v Brez izgovora. Na dogodku se bodo predstavljali programi Brez izgovora, mednarodne aktivnosti, preventivne delavnice in še veliko več.

Kdaj?

– 4. 10. ob 15.00

– 9. 10. ob 18.00

Povezava do FB dogodka: https://www.facebook.com/events/861707251983696

 

Letak

 

  1. Pridružite se 🍂🔎 JESENSKEMU RAZISKOVANJU OKOLJA IN ZDRAVJA! 🌍🍎

V času šolskih počitnic skupaj z Inštitutom za okolje in zdravje organizirajo počitniški program za otroke 1. triade. S pomočjo igre bodo razvijali socialne spretnosti ter spoznavali načine za krepitev zdravja in ohranjanje okolja.

 

Teme:

🍂 okolje in zdravje – že veš, da na zdravje vpliva tudi okolje?

🍂 posameznik v družbi – o čustvovanju, komunikaciji z vrstniki in podobnih zagonetkah

🍂 zdrav življenjski slog – poudarek na prehrani, gibanju

 

Prijave sprejemajo za vse tri delovne dni (30. 10. ter 2. in 3. 11.) ali pa za vsak dan posebej. Pohitite, rok za prijavo je 22. oktober.

 

📣 Za zgodnjo prijavo do 8. oktobra nudijo dodaten popust!

 

Več info in vse o prijavah najdete na http://pocitnice.noexcuse.si/!

 

 

4. 10. 2023

 

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo bo tudi letos organizirala dogodek URA KEMIJSKIH POSKUSOV z naslovom FIZIKALNE IN KEMIJSKE SPREMEMBE.

Dogodek bo v sredo, 11. oktobra ob 17:30 uri. Dogodek je namenjen predvsem osnovnošolcem, bo pa zabaven tudi za mlajše otroke in njihove odrasle spremljevalce.

 

Vabilo

 

20. 9. 2023

VABILO NA BREZPLAČNO PREDAVANJE IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA PIKA ZA STARŠE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

 

Predavanje je namenjeno staršem otrok s posebnimi potrebami, starim med 6 in 18 let. Naslov predavanje je Opolnomočenje staršev otrok s posebnimi potrebami.

  • Predavanje bo v ponedeljek, 2. oktobra 2023 od 17.00 do 18.30 v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).
  • Predavanje bo imela Mojca Jerovšek Toth, psihologinja in svetovalna delavka CJL OVI Jarše ter nova članica tima IC Pika.
  • Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.
  • Elektronske prijave bodo odprli v četrtek, 21. septembra 2023, ob 12.00 uri. Prijavite se s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/f4a478f7

Vabilo

 

6. 9. 2023

VABILO NA BREZPLAČNO PREDAVANJE

 

Spoštovani,

 

Vsak od nas se vsakodnevno tako ali drugače  srečuje z različnimi stiskami, težavami in neobvladljivim stresom. V nas se kopičijo, dokler nam telo kar na lepem ne sporoči, da ne zmore več. Ampak takrat je lahko že prepozno.

Na Uniji so se odločili, da organizirajo brezplačno predavanje na temo “Kako prepoznati stiske otrok, kako jim pomagati in kakšno vlogo imamo starši v času odraščanja”.

Predavanje bo vodila magistrica zakonskih in družinskih študij ter zakonska in družinska terapevtka Maša M. Bahor.

Predavanje, ki se bo odvilo v ponedeljek,  2. oktobra 2023, ob 17.00 (trajalo bo 2 uri), bo potekalo v živo v prostorih Poslovne hiše Unija na Brezovici pri Ljubljani, lahko pa se pridružite tudi preko spleta.

Prilagamo povezavo, kjer se lahko prijavite na brezplačno predavanje, označite pa tudi, v kakšni obliki bi se želeli predavanja udeležiti (v predavalnici ali preko spleta).

https://unija.com/sl/prijava-na-dogodek-kako-prepoznati-stiske-otrok/

 

 

(Skupno 1.243 obiskov, današnjih obiskov 1)