RAZLIČNE PONUDBE (ZUNANJIH IZVAJALCEV) ZA STARŠE

Na tem mestu bodo objavljene različne ponudbe za starše, ki jih dobimo s strani zunanjih ponudnikov. Šola ne jamči za kakovost ponujenih dejavnosti, je le posrednik pri podaji informacij.

28. 5. 2024

Na Mladinski zvezi Brez izgovora v začetku letošnjih poletnih počitnic organizirajo tudi počitniško varstvo za otroke 1. triade osnovne šole, kjer bodo lahko aktivno preživljali prosti čas v spodbudnem okolju, ki omogoča učenje novih veščin, socialno učenje ter spoznavanje vsebin, kot sta okolje in zdravje.

Kaj? Počitniško varstvo – Poletno raziskovanje okolja in zdravja

Poletno raziskovanje okolja in zdravja je počitniški program za učence in učenke 1. triade. Skozi igro, ustvarjanje in druge interaktivne metode se bomo spoznavali s temami kot so okolje in zdravje, posameznik v družbi, ter zdrav življenjski slog. Več informacij najdete na spletni strani.

Kdaj? 8. – 12. 7. 2024 (vsak dan ob 7.00 – 17.00)

Kje? Na OŠ Vič (Abramova ulica 26, Ljubljana)

Za koga? 1. triada OŠ

Cena? 160 € (144 € do 25. 5.; popust na 2. otroka)

Prijava TUKAJ.

 

28. 5. 2024 Vabilo na brezplačni pesniški delavnici za otroke v albanskem jeziku in jezikih BHSČ

V okviru razstave Ustvarjanje (za) otroka socializma vabijo na dve pesniški delavnici za otroke. Gre za specifični delavnici, namenjeni otrokom iz družin, v katerih govorijo bosansko, hrvaško, srbsko in črnogorsko in albanski jezik.

1. delavnica: Kako rišemo drevo – kako pišemo pesem? (v BHSČ jezikih) s književnikom, urednikom, založnikom in promotorjem ustvarjalnosti za otroke Šimom Ešićem – »čikom Šimom« (Tuzla, BIH) in pesniškim gostom Ismetom Bekrićem.

Delavnica bo potekala v soboto, 1. junija, od 16.00 do 18.00 v prostorih Vodnikove domačije Center na Stritarjevi ulici 7 v središču Ljubljane.

2. delavnica: Knjige so kot otroci (v albanskem jeziku) s pesnico in raziskovalko otroške književnosti Dije Demiri-Frangu (Kosovo).

Delavnica bo potekala v soboto, 8. junija, od 16.00 do 17.30 v prostorih Vodnikove domačije Center na Stritarjevi ulici 7 v središču Ljubljane.

Obe delavnici sta brezplačni, prijave z veseljem sprejemajo na mail katja.presa@divjamisel.org ali prijava@divjamisel.org ali po telefonu na 041 991 439

 

Razširjen opis delavnic, ki je preveden tako v albanski jezik in jezik BHSČ:

Kako rišemo drevo_Vabilo na delavnico

Knjige so kot otroci_Biba buba baja vabilo

Vsa vprašanja naslovite na katja.presa@divjamisel.org, tel. 041 991 439.

 

28. 5. 2024

Se sprašujete, kako otrokom popestriti poletne dni?

Muzej športa v sodelovanju s Slovenskim šolskim muzejem vabi otroke od 6. do 10. leta na razgibane, zabavne, ustvarjalne in športno obarvane počitnice. Poskrbeli bodo za športno-gibalne aktivnosti, razvijanje ustvarjalnosti, dobro počutje in kakovostno preživljanje prostega časa.

Spoznali bodo zanimivo delo kustosa, profesionalnega športnika, športnega novinarja ter se v slednjem tudi sami preizkusili. Poleg tega bodo raziskovali muzejske prostore, se podali na izlet z avtobusom, spoznavali stare igre, se preizkusili v olimpijskih disciplinah, ustvarjali ob športnih aktivnostih in še in še.

Termin:  1.– 5. 7. 2024

Cena: 150 eur (bratec ali sestrica 20 % popust)

prijavnico lahko izpolnite na spodnji povezavi. Prijave sprejemajo do zapolnitve mest. Skupina bo štela največ 15 otrok.

Prijavnica

 

Za dodatne informacije pišite na maja.hakl-saje@muzejsporta.si ali andreja.potocnik@muzejsporta.si.

Več informacij na muzejsporta.si.

 

26. 5. 2024

Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija med 28. julijem in 2. avgustom organizira poletni tabor za otroke in mladostnike od 9. do 15. leta starosti. Poudarek njihovega programa je na zdravju in okolju, program taborjenja pa bo poln vsebinskih delavnic na to tematiko. Na taborjenju bodo mlade opremili z veščinami za zdravo preživljanje prostega časa na področju prehrane, gibanja in duševnega zdravja ter aktivno delali na razvoju veščin za preprečevanje zasvojenosti. Krepili bodo njihove socialne veščine, jim zagotovili orodja in kompetence za učinkovito delo v skupini ter jim pomagali pri uspešnem prehodu v srednjo šolo in soočanju z izzivi mladostniškega obdobja. Obljubljajo pa, da ne bodo pozabili na zabavo, druženje in sproščenost, ki so nedvomno najpomembnejši sestavni deli poletnih počitnic. Več o taborjenju si lahko preberete v gradivu spodaj ali na njihovi spletni strani: https://tabori.noexcuse.si/.

Letak

 

16. 5. 2024

Prvi vseslovenski center znanosti in edina Hiša eksperimentov na svetu prireja že 15. Znanstival.

Vsi, ki ste radovedni, lepo vabljeni na Znanstival, ki ga v Ljubljani od 31. maja do 2. junija organizira Hiša eksperimentov

Radovedni – ne zamudite dogodkov, ki se bodo odvijali po mostovih, trgih, ulicah Ljubljane, v posebnem HišaBUSu ter v Hiši eksperimentov – našem nano centru znanosti po velikosti, a mega centru po prisrčnosti in originalnosti.

Oglejte si interaktivni program Znanstivala, kjer najdete kje in kdaj se bodo odvijali znanstveni šovi, HišaBUS, HiškaBUS, optične iluzije, Hiška eksperimentov ter Vrt eksperimentov – predstavilo se bo mnogo institucij s področja promocije izobraževanja. Našli boste tudi različne delavnice, pa DRZNE eksperimente, znanstveno doživetje in še veliko več.

Plakat

 

12. 5. 2024

Poletje se hitro približuje in z njim tudi Modre aktivne počitnice, ki jih organizirajo na OŠ Kašelj v Ljubljani. Enotedenska druženja otrok, starih od 5 do 13 let, bodo polna zabavnih in izobraževalnih aktivnosti, učenci pa bodo dneve aktivno preživljali pod budnim očesom izkušenih mentorjev.

Cena aktivnega tedna znaša 185 EUR za enega otroka, staršem, ki bodo na počitnice vpisali dva otroka ali več, pa ponujajo tudi dodatno ugodnost, v tem primeru bo cena 165 EUR na otroka.

V program so vključene vsebine, ki jih otroci v šoli redko spoznajo v tolikšni meri, kot bi morda želeli.

Več o tem

 

25. 4. PODPORNA SKUPINA ZA STARŠE OTROK Z ADHD

Z željo ponuditi staršem otrok z ADHD pomoč in podporo, je gospa Sara Milenkovski pripravila program SKUPINSKEGA MENTORSTVA v obliki podporne skupine za starše otrok z ADHD na daljavo.

Vse potrebne informacije so na voljo na povezavi TUKAJ.

Prijave so v teku, in sicer do 30. aprila 2024!

Prvo srečanje je v torek, 14. maja 2024.

23. 4. PREDAVANJE UČENJE UČENJA – PREGLED RAZLIČNIH STRATEGIJ ZA SAMOSTOJNEJŠE UČENJE

 

IC Pika organizira predavanje Učenje učenja – pregled različnih strategij za samostojnejše učenje, ki bo v ponedeljek, 13. maja 2024. 

Na predavanje ste vabljeni starši osnovnošolskih otrok.

 • Predavanje bo v ponedeljek, 13. maja 2024 od 17.00 do 18.30 v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).
 • Predavanje bo imela dr. Branka D. Jurišić, spec. pedagoginja
 • Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.
 • Elektronske prijave bomo odprli, v četrtek, 25. aprila 2024, ob 12.00 uri. Takrat se prijavite s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/f6934fb3

23. 4. PONUDBE MAG. JANJE ČOLIĆ

 

Ga. Čolić rada dela z mladimi, še posebej pa je usmerjena v delo z dekleti, najstnicami in njihovimi starši, zato za njih organizira različne delavnice:

 • Brezplačno vodi delavnico na temo 5 jezikov ljubezni za najstnike in starše (ločeno).
 • Brezplačno že več kot eno leto izvaja coaching-e in svetovalne pogovore za otroke, mladostnike in njihove starše (ločeno ali skupaj, po potrebi).
 • Brezplačno občasno izvede razlago angleških časov za OŠ.
 • Brezplačno občasno izvede predavanje za starše na temo: Kako pomagati otroku pri učenju angleščine doma?
 •  Štirikrat letno organizira in vodi celodnevno delavnico za dekleta v starosti od 10 do 15 let, imenovano sobotnica za dekleta, in sicer eno na letni čas, torej jesensko, zimsko, spomladansko in poletno (plačljivo).
 • Enkrat letno, poleti, organiziram in vodi Poletni tabor za dekleta v starosti od 10 do 15 let (plačljivo). 

Na Poletnem taboru za dekleta Maš to! usmerja dekleta v skrb za dobro samopodobo, samosprejemanje. Na taboru se ukvarjajo s čuječnostjo, s strahovi, kako jih premagati in še z marsičem – predvsem s tem, kako dobro poskrbeti zase v najstniških letih na vseh nivojih – mentalnem, telesnem in čustvenem, saj najstnice to potrebujejo. Usmerja se jih v svojo moč,  pozitivne lastnosti.  Dekleta se spoznavajo, pridobivajo socialne veščine, se učijo tehnik dihanja in sproščanja, ipd.

 

17. 4. PREDAVANJE ZA STARŠE: BRALNA PISMENOST OTROK

 

V IC Pika organizirajo predavanje za starše z naslovom: Bralna pismenost otrok.

Vabljeni ste starši osnovnošolskih otrok.

 • Predavanje bo v ponedeljek, 6. maja 2024 od 17.00 do 18.30 v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).
 • Predavanje bo imela Katarina Koprivnikar Grošelj, spec. pedagoginja
 • Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.

 

 • Elektronske prijave bodo odprli v četrtek, 18. aprila 2024, ob 12.00 uri. Takrat se prijavite s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/d90b7558

 • Vaša prijava je zabeležena, če nekaj minut po prijavi dobite na vpisan e-naslov, naše povratno sporočilo (iz e-naslova Arnes-1KA).

 

 

Priloženo vabilo

 

18. 3. OKROGLA MIZA Z NASLOVOM VIR VESELJA IN POVEZANOSTI – VZGAJAM Z ZGLEDOM

V sredo, 27. 3. 2024, ob 18.30 bo v Mestni knjižnici Ljubljana – Knjižnica Bežigrad potekala okrogla miza z naslovom VIR VESELJA IN POVEZANOSTI – VZGAJAM Z ZGLEDOM.

Spregovorili bodo o vplivu alkohola na razvoj otroka/mladostnika – alkohol v času nosečnosti in dojenja, alkohol pri otrocih in mladostnikih, aktualnih vprašanjih staršev ter na kakšen način je lahko učitelj, glasbenik zgled otrokom.

 

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

* Peter Tomažič, generalni tajnik Slovenske karitas,

* dr. Tina Bregant, dr. med., spec. pediatrije, spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine,

* Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., moderatorka na @Med.Over.Net

* Monika Avsenik, pevka in letošnja ambasadorka akcije.

 

Okrogla miza bo potekala v sklopu preventivne akcije 40 dni brez alkohola, s katero spodbujajo solidarnost in sočutje z vsemi, ki trpijo zaradi alkohola.

Dogodek je priložnost in spodbuda staršem, starim staršem, učiteljem, da lahko s svojimi dejanji, zgledom vplivajo na razvoj otroka, mladostnika.

Udeleženci bodo domov odšli opremljeni z gradivi in posebnim darilom, pravljico Mire Mori in zgodbe o prijateljstvu deklice Robine.

Kontaktna oseba: Mojca Kepic, mojca.kepic@karitas.si

 

11. 3. GREGORČKI – SPREMEMBA LOKACIJE

Zaradi visokega vodostaja Gradaščice in s tem povezanih nevarnosti je prireditev Pozdrav Pomladi – Gregorčki, ki bo potekala v ponedeljek, 11. marca, prestavljena v Slovenski etnografski muzej na Metelkovi ulici 2.

 

Kljub spremembi lokacije kulturni program prireditve ostaja nespremenjen. Otroci se bodo med 13. in 18. uro lahko udeležili vrste izobraževalnih in ustvarjalnih delavnic, zanimiv program pa bosta zaokrožili akrobatska predstava Inana in Mojce in glasbena predstava priljubljenega Ribiča Pepeta.

Spuščanje gregorčkov na Gradaščici je zaradi nevarnosti visokega vodostaja odpovedano!

 

 

6. 3. VLOGA STARŠEV PRI UČENJU SOCIALNIH SPRETNOSTI

 

Vabljeni ste starši otrok, starih od 5. do 12. let, redne osnovne šole.

 Predavanje bo v ponedeljek, 18. marca 2024 od 17.00 do 18.30 v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana). Izvajala ga bo ga. Sara Marn, psihologinja. Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.

Elektronske prijave bodo odprli v četrtek, 7. marca 2024, ob 12.00 uri. Takrat se prijavite s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/591573d2

Vaša prijava je zabeležena, če nekaj minut po prijavi dobite na vpisan e-naslov naše povratno sporočilo (iz e-naslova Arnes-1KA).

Več informacij o predavanju je v priloženemu vabilu in na spletni strani: https://icpika.si/za-starse-seminarji-predavanja-delavnice/predavanje-za-starse-vloga-starsev-pri-ucenju-socialnih-spretnosti-kaj-lahko-naredimo-doma-3/

VABILO-Vloga staršev pri učenju socialnih spretnosti-18.3.2024

 

5. 3. DELAVNICE ZA TEDEN MOŽGANOV

Leto je naokoli in organizacijska skupina Tedna možganov je za osnovnošolske otroke ponovno pripravila zabavno in poučno delavnico: Svet skozi rožnata očala.

Delavnica za otroke bo letos osredotočena na spoznavanje različnih področij možganov, ki sodelujejo pri čustvovanju in drugih aktivnostih ter hormonih in nevrotransmitorjih, ki jim pri tem pomagajo. Na interaktiven in zabaven način se bomo preizkusili tudi v prepoznavanju čustev, empatiji, uspešni komunikaciji in ustvarjanju podob ob gledanju skozi rožnata očala.

Delavnice so primerne za otroke od prvega do devetega razreda osnovne šole. Na dopoldanske delavnice lahko učence prijavijo šole (največ 6 otrok na šolo, po 2 iz vsakega triletja), na popoldanske delavnice pa njihovi starši ali skrbniki.

Delavnice bodo potekale izključno v živo. Prijave do zapolnitve mest oz. do 10. 3. 2024 sprejemajo na: sinapsa.junior@gmail.com 

RAZPORED DELAVNIC DOPOLDANSKA DELAVNICA
(prijavijo šole)
POPOLDANSKA DELAVNICA
(prijavijo starši)
KDAJ Sreda, 13. 3. 2024
9:00-11:00
Torek, 12. 3. 2024
17:00-19:00
KJE Mestna Knjižnica Ljubljana: Knjižnica Bežigrad,  Einspielerjeva ulica 1, 1000 Ljubljana Mestna Knjižnica Ljubljana: Knjižnica Šiška, Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana

 

4. 3.  VABILO NA TRADICIONALNO PRIREDITEV POZDRAV POMLADI – GREGORČKI

Spoštovani!

Vabljeni na 29. tradicionalno prireditev Pozdrav pomladi – Gregorčki, ki se bo odvijala v ponedeljek, 11. marca 2023, od 13. do 20. ure na Nabrežju Gradaščice (v primeru dežja v Slovenskem etnografskem muzeju).

Tudi letos se bodo otroci od zime poslavljali s spuščanjem barčic s svečkami po Gradaščici. Na prireditvi bo potekala vrsta likovnih in izobraževalnih delavnic. Zanimiv program bosta zaokrožili akrobatska predstava Inana in Mojce in glasbena predstava priljubljenega Ribiča Pepeta.

Posebna pozornost bo namenjena razvoju kreativnosti otrok in varovanju okolja. Atraktiven program prireditve, ki bo navdušil tako otroke kot tudi odrasle, bo za obiskovalce brezplačen.

Več informacij o bogatem programu prireditve je na voljo v pripetem dokumentu ter na naši spletni strani www.imagosloveniae.net, za vsa vprašanja pa so organizatorji na voljo tudi na telefonski številki 031 702 742.

 

23. 1. Spletne delavnice za starše najstnikov

Imate doma najstnico ali najstnika?

So bile vaše prednovoletne obljube, da boste v tem letu nekaj spremenili glede odnosov v družini?

Imate v družini najstnika in imate občutek, da se je vse postavilo na glavo?

Ste povezana družina in ves čas razmišljate, kdaj bo tega konec, ker vsi pravijo, da življenje z najstnikom ni enostavno?

Se preprosto radi učite in spoznavate novosti o odnosih?

Leonida in Albert sta pripravila BREZPLAČNO spletno delavnico:
“NAJSTNIKI IN STARŠI – KAKO PREŽIVETI SKUPAJ”.

Delavnica bo trajala 3 dni, po eno dobro uro.

Če na določene dneve ne boste imeli časa, boste imeli v času poteka delavnic in še pet dni kasneje na voljo posnetek.

Na delavnico se je potrebno obvezno prijaviti.

Informacije o datumih in prijava 

 

 

21. 1.  Učna pomoč učencem

V Mladinskem središču Vič nudijo učno vzgojno pomočjo učencem in dijakom, ki potrebujejo malce več spodbude za uspešno šolsko delo. Odprti so vsak delovni dan od 9.00 do 17.ure.

Otrokom in mladostnikom pomagajo pri domačih nalogah in pri pripravi na preverjanje znanja. Po končanem delu za šolo imajo za otroke in mladostnike raznolik prostočasni program, kjer se sprostijo in obenem osvojijo nove veščine. Program je namenjen otrokom in mladostnikom od 10. leta dalje.

Z mladimi delajo poleg strokovnih delavcev tudi prostovoljke oziroma prostovoljci iz Fakultete za socialno delo in drugih fakultet (PF, FMF, itd.). Mladostnik in prostovoljec se srečujeta v njihovih prostorih enkrat ali večkrat tedensko, po potrebi.

Za kakršnakoli vprašanja in dodatne informacije so dosegljivi na telefonski številki 01/2527769 ali 012527768 ali po elektronski pošti info@msvic.si .

Plakat      

 

12. 1. Sejem izobraževanja in poklicev

Proevent-a organizira največji sejem izobraževanja in poklicev 15. Informativa, ki bo 19. in 20. januarja brezplačno potekal na Gospodarskem razstavišču.

Vabilo

 

12. 1. Vabilo na predavanje o različnih tobačnih in nikotinskih izdelkih

na povezavi

 

 

27. 11.

 

15. 11.

 

15. 11. MALI ŠEF SLOVENIJE

 

V pripravi je šesta sezona oddaje Mali šef Slovenije.

Upamo, da skupaj najdemo male kuharske zvezdice in zvezde.

Dopis

 

15. 11.

Taborniki Rodu Sivega volka med 26. 11. in 29. 12. 2023 vabijo na brezplačen vzgojno-izobraževalni dogodek »Od srca do srca«, ki udeležence popelje mimo AED postaj (avtomatskih eksternih defibrilatorjev) v centru Ljubljane in tekom sprehoda po postajah širi znanje prve pomoči.

Dogodek je namenjen tako učencem od prvega do devetega razreda kot tudi uslužbencem in vzame približno 2 uri. Poteka v obliki orientacijskega pohoda s pomočjo fotografij – fotoorientacije. Dogodek je nastal z željo, da bi razširili zavedanje o prisotnosti in lokaciji AED postaj po Ljubljani, hkrati pa udeležencem omogočili ponovitev in nadgraditev znanja prve pomoči na zabaven način. Pripravili smo dve kategoriji zahtevnosti nalog; lažja je prvotno namenjena učencem od prvega do sedmega razreda, težja pa osmošolcem in starejšim; izberete seveda tisto, ki vam ustreza glede na predznanje udeležencev, preizkusite se lahko tudi v obeh.

Za udeležbo na orientaciji vsaka ekipa (ali posameznik) potrebuje le mobilni telefon s skenerjem za QR kode, s katerim bo lahko preko povezave (link) dostopala do spletne aplikacije, ki jo bo vodila skozi izkušnjo. Ta poteka tako, da s pomočjo prikazane fotografije lokacije poiščete defibrilator in skenirate QR kodo, ki se nahaja v njegovi neposredni bližini. Prikazala se vam bo kratka teoretična razlaga s posameznega področja prve pomoči, nato pa sledi naloga za ponovitev pravkar obnovljenega/pridobljenega znanja. Vrstni red obiska točk ni pomemben, zato lahko pot začnete pri katerikoli izmed njih. Pot po progi lahko opravite tudi v več delih; edina časovna omejitev je izvajanje aktivnosti (26. 11. – 29. 12.). Izkušnja se zaključi, ko opravite naloge na vseh lokacijah.

Morebitna vprašanja in dodatne informacijeso dostopna na odsrcadosrca@rodsivegavolka.si.

 

25. 10.

V šolskem letu 2023/2024 bodo v prostorih četrtnih skupnosti organizirani starševski večeri.

V novembru bosta potekali brezplačni predavanji:

 • v ponedeljek, 6. novembra 2023, med 17.30 in 19.00 uro, v prostorih, ČS Trnovo, na Devinski ulici 1B in
 • v sredo, 8. novembra 2023, med 17.30 in 19.00 uro, v Humanitarnem centru, na Tržaški 132.

Tema in ostale informacije so razvidne v priponki (kliknite na izbrani datum).

 

18. 10.

Projekt učne pomoči z imenom Veseli četrtki

Mlada Karitas je mladinska sekcija Slovenske Karitas, ki vključuje mlade v prostovoljno delo. Organizirajo različna izobraževanja, delavnice v vrtcih in šolah ter letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin.

V okviru projekta Veseli četrtki bodo potekale popoldanske aktivnosti vsak četrtek od 15.00 do 17.00 ure do konca šolskega leta 2023/2024. Otroci bodo preživljali četrtke popoldan v družbi sovrstnikov ter  prostovoljcev. Prvi del popoldneva bo namenjen učni pomoči, pripravi na teste in ponavljanju učne snovi. Drugi del pa bo namenjen družabnim igram, ustvarjalnim delavnicam in druženju. Aktivnosti so namenjene otrokom od 1. do 9. razreda osnovni šol.

Lansko leto so dobili pozitivne odzive s strani staršev in otrok, zato bodo letos program izvajali skozi celo šolsko leto.

Srečanja bodo potekala v centru Mlade Karitas, ki se nahaja na Poljanski cesti 4 v Ljubljani (isti vhod kot za Teološko fakulteto).

Udeležba sodelovanja je za otroke brezplačna. Prednost bodo imeli otroci iz socialno šibkih družin.

Starši in učenci so vabljeni k udeležbi, še posebej tisti, ki bi potrebovali pomoč pri učenju. Prijave sprejemajo na e-pošto; dasa.stalc@karitas.si do zapolnitve mest.

Projekt financira MOL-Mestna občina Ljubljana.

Vabilo 

 

4. 10. 2023

 

Društvo Brez izgovora pripravlja nekaj aktivnosti za otroke in mlade.

 1. Informativni spletni dogodek: Spoznaj Brez izgovora *za mlade od 15 do 25 let Kot vsako leto do zdaj prirejajo spletne informativne dogodke, na katerih lahko mladi preverijo, kakšne priložnosti imajo v Brez izgovora. Na dogodku se bodo predstavljali programi Brez izgovora, mednarodne aktivnosti, preventivne delavnice in še veliko več.

Kdaj?

– 4. 10. ob 15.00

– 9. 10. ob 18.00

Povezava do FB dogodka: https://www.facebook.com/events/861707251983696

 

Letak

 

 1. Pridružite se 🍂🔎 JESENSKEMU RAZISKOVANJU OKOLJA IN ZDRAVJA! 🌍🍎

V času šolskih počitnic skupaj z Inštitutom za okolje in zdravje organizirajo počitniški program za otroke 1. triade. S pomočjo igre bodo razvijali socialne spretnosti ter spoznavali načine za krepitev zdravja in ohranjanje okolja.

 

Teme:

🍂 okolje in zdravje – že veš, da na zdravje vpliva tudi okolje?

🍂 posameznik v družbi – o čustvovanju, komunikaciji z vrstniki in podobnih zagonetkah

🍂 zdrav življenjski slog – poudarek na prehrani, gibanju

 

Prijave sprejemajo za vse tri delovne dni (30. 10. ter 2. in 3. 11.) ali pa za vsak dan posebej. Pohitite, rok za prijavo je 22. oktober.

 

📣 Za zgodnjo prijavo do 8. oktobra nudijo dodaten popust!

 

Več info in vse o prijavah najdete na http://pocitnice.noexcuse.si/!

 

 

4. 10. 2023

 

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo bo tudi letos organizirala dogodek URA KEMIJSKIH POSKUSOV z naslovom FIZIKALNE IN KEMIJSKE SPREMEMBE.

Dogodek bo v sredo, 11. oktobra ob 17:30 uri. Dogodek je namenjen predvsem osnovnošolcem, bo pa zabaven tudi za mlajše otroke in njihove odrasle spremljevalce.

 

Vabilo

. 3.

20. 9. 2023

VABILO NA BREZPLAČNO PREDAVANJE IZOBRAŽEVALNEGA CENTRA PIKA ZA STARŠE OTROK S POSEBNIMI POTREBAMI

 

Predavanje je namenjeno staršem otrok s posebnimi potrebami, starim med 6 in 18 let. Naslov predavanje je Opolnomočenje staršev otrok s posebnimi potrebami.

 • Predavanje bo v ponedeljek, 2. oktobra 2023 od 17.00 do 18.30 v predavalnici IC Pika (Zemljemerska 7, Ljubljana).
 • Predavanje bo imela Mojca Jerovšek Toth, psihologinja in svetovalna delavka CJL OVI Jarše ter nova članica tima IC Pika.
 • Udeležba je brezplačna, potrebna je predhodna prijava.
 • Elektronske prijave bodo odprli v četrtek, 21. septembra 2023, ob 12.00 uri. Prijavite se s klikom na povezavo:

https://1ka.arnes.si/a/f4a478f7

Vabilo

 

6. 9. 2023

VABILO NA BREZPLAČNO PREDAVANJE

 

Spoštovani,

 

Vsak od nas se vsakodnevno tako ali drugače  srečuje z različnimi stiskami, težavami in neobvladljivim stresom. V nas se kopičijo, dokler nam telo kar na lepem ne sporoči, da ne zmore več. Ampak takrat je lahko že prepozno.

Na Uniji so se odločili, da organizirajo brezplačno predavanje na temo “Kako prepoznati stiske otrok, kako jim pomagati in kakšno vlogo imamo starši v času odraščanja”.

Predavanje bo vodila magistrica zakonskih in družinskih študij ter zakonska in družinska terapevtka Maša M. Bahor.

Predavanje, ki se bo odvilo v ponedeljek,  2. oktobra 2023, ob 17.00 (trajalo bo 2 uri), bo potekalo v živo v prostorih Poslovne hiše Unija na Brezovici pri Ljubljani, lahko pa se pridružite tudi preko spleta.

Prilagamo povezavo, kjer se lahko prijavite na brezplačno predavanje, označite pa tudi, v kakšni obliki bi se želeli predavanja udeležiti (v predavalnici ali preko spleta).

https://unija.com/sl/prijava-na-dogodek-kako-prepoznati-stiske-otrok/

 

 

(Skupno 1.403 obiskov, današnjih obiskov 1)