LIKOVNA DELAVNICA ŽIVALSKI PORTRET

V Galeriji OŠ Prule se je v četrtek, 9. 11. 2023, zbralo 30 likovnih ustvarjalcev različne starosti, ki so bili vabljeni, da se udeležijo medgeneracijske dobrodelne likovne delavnice. 

Od 14.00 do 16.00 so učenci naše šole, njihovi starši ter dedki in babice likovno poustvarjali portrete živali, nastale izdelke pa so podarili za šolski novoletni bazar. Pridobljena sredstva bodo namenjena šolskemu skladu za izvajanje nadstandardnega programa Likovna kolonija mladih.

V uvodnem delu je mentorica Suzana Zgonec udeležence seznanila z zakonitostmi likovnega motiva portret (človeški in živalski) in različnimi načini likovnega izražanja v risbi, mentorica Sabina Bauer pa jim je predstavila različne risarske tehnike in materiale. 

Sledilo je samostojno likovno ustvarjanje in vsak udeleženec si je sam izbral barvo papirja in temu primerno likovno tehniko. V zelo sproščenem vzdušju so nastajale risbe portretov živali po opazovanju modela (fotografije), nekateri pa so se odločili za ustvarjanje po spominu in domišljiji. Med udeleženci so bili tudi akademski likovni umetniki (slikarji in grafični oblikovalci).

Poleg likovnega ustvarjanja je bilo v celoti doseženo tudi medgeneracijsko druženje, ki se je pokazalo v pogovorih in izmenjavi izkušenj med samimi družinskimi člani kot tudi med vsemi ostalimi udeleženci.

Zahvaljujemo se vsem ustvarjalcem za podarjena likovna dela in za prijetno druženje. 

 

Več o samem dogajanju pa naj povedo fotografije, ki jih je posnela Sabina Bauer. 

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)