ZAČETEK BRALNEGA LETA

Učenci prvega razred so ob koncu meseca septembra začeli z branjem knjig za Bralno značko 2020/21.

Pogovarjali so se o tem, kaj jim pomeni branje knjig in o pomembnosti branja za življenje. Naučili so se, da je branje pomembno, saj ob knjigah v svoji domišljiji lahko postaneš, kdor koli hočeš. Bralno značko so imeli že v vrtcu, zato so približno vedeli, kako poteka, kljub temu pa so obnovili vsa pravila. Knjižničarka jim je predstavila priporočilni seznam knjig za 1. razred.

Na dan zbirke Zlata knjiga, ki je bil 17. septembra (tega dne leta 1890 rojstvo in na 80. rojstni dan leta 1970 tudi smrt mladinskega pisatelja Franceta Bevka), so prvošolci za spodbudo od Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS dobili v dar slikanico Smejalnik in civilna zavora pisatelja Slavka Pregla z ilustracijami Kostje Gatnika. Knjižnega darila so bili zelo veseli, knjižničarka pa jim je tudi predstavila pisatelja Slavka Pregla, za katerega so učenci menili, da je napisal res veliko knjig za otroke. Glavna lika knjige, deklico Sanjo in njenega brata Arjana, pa so že skoraj vsi poznali, saj so jim pri branju pomagali tudi starši.

Prvošolci so bili povabljeni v knjižnico tudi z namenom, da si izberejo in izposodijo vsak eno knjigo za Bralno značko 2020/21, ki jih je knjižničarka pripravila na mizah v knjižnici.

(Skupno 416 obiskov, današnjih obiskov 1)