RAZSTAVA POT KNJIGE NA PRULSKI ŠOLI

Pot knjige od avtorja do bralcev ni tako zelo enostavna. V sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS (JAK) gostimo na šoli razstavo z naslovom Pot knjige – od avtorja do bralca. Razstava je pripravljena na dvanajstih plakatih in potuje po Sloveniji, dostopna je šolam, knjižnicam in drugim zainteresiranim ustanovam.  

S pomočjo glavnega junaka – knjižnega molja – ki izgubi svoj dom, so učenci spoznali, kdo vse sodeluje pri izdelavi knjige. Konec dober, vse dobro – na koncu mu namreč le uspe dobiti nov dom in vanj vabi vse bralce na obisk. Knjiga zaživi šele, ko jo nekdo prebere.

Namen projekta Pot knjige je na zabaven način seznaniti učence prve in druge triade, kako pride od ideje do izvoda knjige. V ta namen so izdali tudi dve brošuri/stripa Pot knjige – od avtorja do bralca in Skrivnost izginulih črk, ki so jih prejeli tudi učenci.

Ob ogledu razstave so se učenci seznanili z različnimi poklici, kot so avtor, ilustrator, urednik, grafični oblikovalec, založnik, tiskar, knjigarnar, knjižničar itd. Četrtošolce pa je v sklopu projekta obiskal ilustrator stripa. Ilustrator David Krančan je učencem približal sam potek izdelave ilustracije na zanimivih primerih, skupaj z učenci so narisali podobo Gravže.

Uvod v razstavo

Reševanje učnih listov

Reševanje učnih listov

Obisk ilustratorja in striparja Davida Krančana

Ilustriranje Gravže

Pomoč pri nastajanju ilustracije

(Skupno 367 obiskov, današnjih obiskov 1)