Jedilnik

PONEDELJEK, 12. 4.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB
MALICA: MAKOVKA, SADNI JOGURT EGO
KOSILO: GOVEJI GOLAŽ, POLENTA, ZELENA SOLATA, JABOLKO
MALICA: AJDOV KRUH, SADJE
TOREK, 13. 4.   
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: SIROVA ŠTRUČKA, ČOKOLADNO MLEKO
KOSILO: PURANJE MESO V NARAVNI OMAKI, TESTENINE, PARADIŽNIKOVA SOLATA, HRUŠKA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, SADJE
      
SREDA, 14. 4.
ZAJTRK: PISAN KRUH, KISLA SMETANA, BELA KAVA
MALICA: HRUSTLJAVI MUSLI, TEKOČI NAVADEN JOGURT, JABOLKO
KOSILO: SVINJSKA PEČENKA, PRAŽEN KROMPIR,  ZELENJAVNA PRILOGA (BUČKE), ZELENA SOLATA
MALICA: *BIO BOMBETA, SADJE
ČETRTEK, 15. 4.
ZAJTRK: CESARSKI PRAŽENEC, ČAJ
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, SIR, PARADIŽNIK, LIMONADA
KOSILO: MORSKA RIŽOTA, PARMEZAN, RDEČA PESA V SOLATI, BANANA
MALICA: PISAN KRUH, NAVADEN JOGURT
PETEK, 16. 4.
ZAJTRK: OVSEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA: AJDOV KRUH, MEDENI NAMAZ, BELA KAVA
KOSILO: SPOMLADANSKA ENOLONČNICA Z MESOM, KROF Z VANILIJEVO KREMO, VODA
MALICA: SLANIK, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.