PONEDELJEK, 16. 9.
ZAJTRK: |
ROGLJIČ, TUNA V OLIVNEM OLJU, PAPRIKA, ČAJ |
MALICA: |
AJDOV KRUH, MASLO, DOMAČA SLIVOVA MARMELADA, BELA KAVA*, RINGLO |
KOSILO: |
PURANJI FRIKASE, GRAHAM PERESNIKI, PARADIŽNIKOVA SOLATA, MELONA |
MALICA: |
KORUZNA BOMBETA, KORENJE, JABOLKO |
TOREK, 17. 9.
ZAJTRK: |
BANANINE PALAČINKE, ČAJ |
MALICA: |
PIRIN MLEČNI ZDROB S CIMETOVIM POSIPOM, ROGLJIČ, NEKTARINA |
KOSILO: |
GOVEDINA V LOVSKI OMAKI, GLUHI ŠTRUKLJI S PIRINO MOKO, ZELENA SOLATA, BRESKEV |
MALICA: |
KRUH Z ROZINAMI*, MEŠANO SUHO SADJE |
SREDA, 18. 9.
ZAJTRK: |
DOMAČ ČOKOLEŠNIK IZ OVSENIH KOSMIČEV |
MALICA: |
POLNOZRNAT KRUH, PIŠČANČJI NAMAZ, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE*, RDEČA REDKVICA), SADNI ČAJ |
KOSILO: |
ZDROBOVA JUHA, RIŽOTA Z MORSKIMI SADEŽI, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA S ČIČERIKO* |
MALICA: |
MAFIN*, SADJE |
ČETRTEK, 19. 9.
ZAJTRK: |
KRUHOVA ŠNITA, ČAJ |
MALICA: |
AJDOVA BLAZINICA*, SADNI JOGURT*, JABOLKO |
KOSILO: |
PIŠČANČJA NABODALA, KORENČKOV PIRE KROMPIR, ŠOBSKA SOLATA, LUBENICA |
MALICA: |
SLANIK, 100% JABOLČNI SOK |
PETEK, 20. 9.
ZAJTRK: |
KOSMIČI BREZ DODANEGA SLADKORJA, MLEKO |
MALICA: |
GRAHAM ŠTRUČKA, PIŠČANČJA HRENOVKA, PARADIŽNIK, BEZGOV SOK Z LIMONO |
KOSILO: |
FIŽOLOVA JUHA S PROSENO KAŠO, AJDOVI, SKUTINI ŠTRUKLJI S CIMETOM, VODA |
MALICA: |
PREPEČENEC, SADJE |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Uporabljena ekološka živila
Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.
(Skupno 40.579 obiskov, današnjih obiskov 1)