Jedilnik

PONEDELJEK, 1. 6.
ZAJTRK: OVSEN KRUH, MEDENI NAMAZ, ČAJ
MALICA: SIROVA ŠTRUČKA, BIO SADNI KEFIR
KOSILO:  PEČENE PIŠČANČJE KRAČE, PRAŽEN KROMPIR, KUMARIČNA SOLATA Z MOZZARELO, BRESKEV
MALICA:  *BIO KAKAVOVA BOMBETA, ALPSKO MLEKO
TOREK, 2. 6.
ZAJTRK:  RŽEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA:  KORUZNA BOMBETA S SEMENI, LCA NAVADNI JOGURT
KOSILO:  MAKARONOVO MESO, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA, HRUŠKOV SOK
MALICA:  SADNO ŽITNA REZINA
  
SREDA, 3. 6.
ZAJTRK: MLEČNA PROSENA KAŠA
MALICA: PICA ŽEPEK, ČEŠNJE
KOSILO:  MINJONSKA JUHA, PURANJI TRAKCI V SMETANOVI OMAKI, KUS KUS, RDEČA PESA V SOLATI
MALICA: SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM
ČETRTEK, 4. 6.
ZAJTRK:  KRUHOV ROGLJIČ, BELA KAVA
MALICA:  MLEČNI ZDROB S ČOKOLADNIM POSIPOM, BANANA
KOSILO:  GOVEDINA V LOVSKI OMAKI, SKUTINI ŠTRUKLJI, ZELENA SOLATA, MARELICE
MALICA:  SLANIK, 100% JABOLČNI SOK
PETEK, 5. 6.
ZAJTRK: MLEKO, POLENTA
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, SIR, JAGODE
KOSILO: MINEŠTRA, CMOKI S ČOKOLADNIM NADEVOM, VODA
MALICA:  AJDOVA ŠTRUČKA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.