PONEDELJEK, 25. 1.
ZAJTRK: |
|
MALICA: |
|
KOSILO: |
|
MALICA: |
|
TOREK, 26. 1.
ZAJTRK: |
MLEČNI ZDROB |
MALICA: |
ČRN KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, BELA KAVA |
KOSILO: |
PURANJI PAPRIKAŠ, POLENTA S SKUTO, ZELENA SOLATA, MANDARINA |
MALICA: |
KORUZNI KRUH, SADJE |
SREDA, 27. 1.
ZAJTRK: |
KRUHOVA ŠNITA, ČAJ |
MALICA: |
OVSEN KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM, MANDARINA |
KOSILO: |
POROVA KREMNA JUHA, SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, ZELENA SOLATA S FIŽOLOM |
MALICA: |
JOGURTOV DESERT |
ČETRTEK, 28. 1.
ZAJTRK: |
RIŽEV NARASTEK |
MALICA: |
SIROV POLŽEK, TEKOČI NAVADEN JOGURT |
KOSILO: |
PEČEN PIŠČANČJI ZREZEK, PIRE KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (BABY KORENJE), ZELJNATA SOLATA, KAKI VANILIJA |
MALICA: |
PRESTA, SADJE |
PETEK, 29. 1.
ZAJTRK: |
PISAN KRUH, SKUTNI NAMAZ, ČAJ |
MALICA: |
KORUZNI KOSMIČI, MLEKO, BANANA |
KOSILO: |
GOVEDINA PO VRTNARSKO, DUŠEN RIŽ, RDEČA PESA V SOLATI, JABOLKO |
MALICA: |
RIŽEVI VAFLJI, ALPSKO MLEKO |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov. Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.
Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.