PONEDELJEK, 16. 5.
ZAJTRK: |
RŽEN KRUH, KISLA SMETANA, ČAJ |
MALICA: |
KORUZNI KOSMIČI, BIO MLEKO, BANANA |
KOSILO: |
PIŠČANČJI PAPRIKAŠ, ZAPEČENA POLENTA S SIROM, ZELENA SOLATA Z REDKVICO |
MALICA: |
CRISPY KRUHKI, SADJE |
TOREK, 17. 5.
ZAJTRK: |
PISAN KRUH, NAMAZ, BELA KAVA |
MALICA: |
OVSEN KRUH, PAŠTETA, TRIS PAPRIKE, LIMONADA |
KOSILO: |
ČEVAPČIČI, PEČEN KROMPIR, MEŠANA SOLATA (PARADIŽNIK, PAPRIKA), HRUŠKA |
MALICA: |
POLNOZRNAT KRUH, BIO SADNI KEFIR |
SREDA, 18. 5.
ZAJTRK: |
MLEČNI RIŽ |
MALICA: |
ŠTRUČKA ŠUNKA, SIR, KAKAV, EKO JABOLKO |
KOSILO: |
ŠPINAČNA JUHA S KVINOJO, KORUZNI SVALJKI V GORGONZOLNI OMAKI, ZELENA SOLATA Z JAJCEM |
MALICA: |
MLEČNI DESERT |
ČETRTEK, 19. 5.
ZAJTRK: |
TOPLI OBLOŽENI KRUHKI, ČAJ |
MALICA: |
POLNOZRNAT ROGLJIČ Z NADEVOM, JOGURT BREZ DODANEGA SLADKORJA |
KOSILO: |
PURANJI ZREZEK NA ŽARU, TLAČEN KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (GRAH, KORENJE, KORUZA), EKO ZELENA SOLATA |
MALICA: |
BIO PIRINA BLAZINICA, SADJE |
PETEK, 20. 5.
ZAJTRK: |
OVSEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ |
MALICA: |
RŽEN KRUH, MASLO, MARMELADA, ZELIŠČNI ČAJ, HRUŠKA |
KOSILO: |
BOGRAČ, KOKOSOVA KOCKA, VODA |
MALICA: |
MLEČNI ROGLJIČ, SUHO SADJE |
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV:
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN |
8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…) |
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV |
9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE |
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC |
10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA |
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB |
11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA |
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV |
12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT |
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE |
13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA |
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO |
14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH |
*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov. Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.
Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.
Alergeni so označeni s številko.
V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.