Jedilnik

PONEDELJEK,  30. 1. 
ZAJTRK: OVSENA KAŠA, MLEKO
MALICA: ČRN KRUH, MASLO, MARMELADA, BELA KAVA, JABOLKO*
KOSILO: GOVEJI GOLAŽ, POLENTA, ZELJNATA SOLATA S SEZAMOM, MELONA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, SADNI JOGURT
TOREK, 31. 1.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH, ČAJ
MALICA: KRALJEVA ŠTRUČKA FIT, NAVADEN JOGURT, HRUŠKA
KOSILO: ZELENJAVNA KREMNA JUHA, TRIBARVNI PERESNIKI S TUNINO OMAKO, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA*
MALICA: MLEČNI ROGLJIČ, SADJE
      
SREDA, 1. 2.
ZAJTRK: KOSMIČI, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, PIŠČANČJA PAŠTETA, KISLO ZELJE*, SADNI ČAJ
KOSILO: SESEKLJANA PEČENKA, PIRE KROMPIR, DUŠENO SLADKO ZELJE, HRUŠKA
MALICA: KORUZNI KRUH, GRŠKI TIP JOGURTA
ČETRTEK, 2. 2.
ZAJTRK: KORENČKOVA BLAZINICA, KAKAV
MALICA: DOMAČA GRANOLA, MLEKO, BANANA
KOSILO: PURANJE KOCKE V NARAVNI OMAKI, PRAŽEN KROMPIR, RDEČA PESA V SOLATI, MANDARINA
MALICA: GRAHAM ŠTRUČKA, VANILIJEVO MLEKO*
PETEK, 3. 2.
ZAJTRK: PISAN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA: BOMBETA S POSIPOM, SIR, ZELENJAVNI KROŽNIK (PAPRIKA, PARADIŽNIK), ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM*
KOSILO: MEHIŠKA ENOLONČNICA Z MESOM, ČOKOLADNA ŠPIRALA, VODA
MALICA: PRESTA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 9.924 obiskov, današnjih obiskov 61)