Jedilnik

PONEDELJEK, 14. 10.
ZAJTRK: ČOKOLINO
MALICA: SENDVIČ S SIROM, SADNI JOGURT
KOSILO: PIŠČANČJA ENOLONČNICA Z ZELENJAVO, TEMNI FRANCOSKI ROGLJIČ Z MARMELADO, 100 % POMARANČNI SOK
MALICA: *BIO KRUH Z ROZINAMI, SUHO SADJE
TOREK, 15. 10.
ZAJTRK: AJDOV KRUH, KISLA SMETANA, ČAJ
MALICA: ČRNA ŽEMLJA, PURANJA ŠUNKA, SVEŽA PAPRIKA, ČAJ
KOSILO: GOVEJI GOLAŽ, KMEČKI RŽENI SVALJKI, RDEČA PESA V SOLATI, MANDARINA
MALICA: MAFIN
sssiz  SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE  
SREDA, 16. 10.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB
MALICA: POLNOZRNATA ŠTRUČKA, TUNA V OLIVNEM OLJU, ZELENJAVNI KROŽNIK (SOLATA, RDEČA REDKVICA), ČAJ, EKO JABOLKO
KOSILO: PURANJI ZREZEK NA ŽARU, PETRŠILJEV KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (BROKOLI, CVETAČA, KORENJE), ZELENA SOLATA
MALICA: AJDOV KRUH, SADNI JOGURT
ČETRTEK, 17. 10.
ZAJTRK PISAN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA *BIO KORENČKOVA BOMBETA, GRŠKI TIP JOGURTA, SUHO SADJE
KOSILO BUČNA KREMNA JUHA Z AJDOVO KAŠO, TESTENINE V GORGONZOLNI OMAKI, ZELENA SOLATA Z RUKOLO, GROZDJE
MALICA GRISINI, SADJE
PETEK, 18. 10.
ZAJTRK POLNOZRNAT KRUH, TAMAR NAMAZ, BELA KAVA
MALICA KORUZNI KOSMIČI, MLEKO, BANANA
KOSILO BOGRAČ, REŠETKO, VODA
MALICA *BIO ČRN KRUH, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Vsi kruhi in pekovska peciva vsebujejo gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedil