Jedilnik

PONEDELJEK, 27. 5.                               
ZAJTRK: KOSMIČI, MLEKO
MALICA: SKUTIN BUREK, TEKOČI NAVADEN JOGURT, TRIS PAPRIKE
KOSILO: PURANJE MESO V KARIJEVI OMAKI, POLNOZRNAT KUS KUS Z ZELENJAVO, ZELENA SOLATA, NEKTARINA
MALICA: BLAZINICA*, JABOLČNI SOK
TOREK, 28. 5.
ZAJTRK: TOPLI OBLOŽENI KRUHKI, KORENJE, ČAJ
MALICA: MAKOVKA, KREM MASLO, ČOKOLADNO MLEKO, MARELICA
KOSILO: MINJONSKA JUHA, PEČEN PIŠČANEC, MLINCI, DUŠENO SLADKO ZELJE
MALICA: ŽITNA REZINA, SADJE
      
SREDA, 29. 5.
ZAJTRK: GROFOVO PECIVO, BELA KAVA
MALICA: PIRINA BLAZINICA*, SIRNI NAMAZ, KUMARE, ZELIŠČNI ČAJ
KOSILO: MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI, PIRE KROMPIR, ZELENA SOLATA, LUBENICA
MALICA: AJDOV KRUH, GRŠKI TIP JOGURTA
ČETRTEK, 30. 5.
ZAJTRK: PISAN KRUH, JAJČNA JED, PAPRIKA, ČAJ
MALICA: ŽITNI KOSMIČI, MLEKO*, BANANA
KOSILO: BUČNA JUHA S KRUHOVIMI KOCKAMI, MAKARONOVO MESO, KUMARIČNA SOLATA
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, TOPLJENI SIR, SADJE
PETEK, 31. 5.
ZAJTRK: MLEČNI RIŽ S CIMETOVIM POSIPOM
MALICA: HAMBI S PIŠČANCEM, SOLATA, NAPITEK
KOSILO: FIŽOLOVA MINEŠTRA S KORUZO, PIRINI CMOKI Z MARELIČNIM NADEVOM, VODA
MALICA: CRISPY KRUHKI, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 37.209 obiskov, današnjih obiskov 8)