Jedilnik

PONEDELJEK, 11. 11.
ZAJTRK: *BIO  BOMBETA, BELA KAVA
MALICA: OVSEN KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, SADNI ČAJ, HRUŠKA
KOSILO: CORDON BLEU, PIRE KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (BABY KORENJE), MEŠANA SOLATA (ZELENA, TREVIŠKI RADIČ, RUKOLA), MANDARINA
MALICA: MAKOVKA, BIO KISLO MLEKO
TOREK, 12. 11.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: MLEČNA PROSENA KAŠA, CIMETOV POSIP, BANANA
KOSILO: BUČKINA KREMNA JUHA, GRŠKA PIŠČANČJA NABODALA, RIZI BIZI, GRŠKA SOLATA (TZATZIKI)
MALICA: PRESTA, SADJE
sssiz  SHEMA ŠOLSKEGA SADJA IN ZELENJAVE  
SREDA, 13. 11.
ZAJTRK: CESARSKI PRAŽENEC, ČAJ
MALICA: KORUZNA ŠTRUČKA, SIR, ZELENJAVNI KROŽNIK (KORENJE, RDEČA REDKVICA), ZELIŠČNI ČAJ
KOSILO: ZELENJAVNA ENOLONČNICA Z AJDOVO KAŠO, PIRINI CMOKI Z MARELIČNIM NADEVOM, NARAVNA LIMONADA
MALICA: *BIO KORENČKOVA BOMBETA, SADJE
ČETRTEK, 14. 11.
ZAJTRK OVSEN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA PICA, SVEŽA PAPRIKA, NAPITEK
KOSILO PEČENICA, MATEVŽ, DUŠENO KISLO ZELJE, SADNO ZELENJAVNA REZINA
MALICA MLEČNI ROGLJIČ, SADJE
PETEK, 15. 11.
ZAJTRK MLEČNI RIŽ
MALICA

*BIO ČRN KRUH, MASLO, EKO MED, BIO MLEKO, JABOLKO (SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK)

TEMNA KRALJEVA ŠTRUČKA, 100%  POMARANČNI SOK

KOSILO GOVEJA JUHA Z REZANCI, MAKARONOVO MESO, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA Z RDEČIM ZELJEM, KAKI VANILIJA
MALICA * BIO PIRIN KRUH, BIO SADNI JOGURT
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Vsi kruhi in pekovska peciva vsebujejo gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedil