Jedilnik

PONEDELJEK, 1. 11.
ZAJTRK:
MALICA:
KOSILO: PRAZNIK
MALICA:
TOREK, 2. 11.
ZAJTRK: PISAN KRUH, PIŠČANČJA PAŠTETA, ČAJ
MALICA: SIROV POLŽEK, NAVADEN JOGURT, SVEŽA PAPRIKA
KOSILO: KORENČKOVA  JUHA, KROMPIRJEVI SVALJKI V PESTO OMAKI, MEŠANA SOLATA (ZELENA, MOTOVILEC, RUKOLA), JABOLKO
MALICA: MLEČNI RIŽ
      
SREDA, 3. 11.
ZAJTRK: MLEČNA PROSENA KAŠA
MALICA: PISAN KRUH, TUNIN NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ, EKO MANDARINA
KOSILO: GOVEJI GOLAŽ, POLENTA, EKO ZELENA SOLATA, HRUŠKA
MALICA: AJDOV KRUH, BIO SADNI KEFIR
ČETRTEK, 4. 11.
ZAJTRK: ČRN KRUH, JAJČNA JED, ČAJ
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, PIŠČANČJE PRSI, KISLE KUMARICE, SADNI ČAJ
KOSILO: PIŠČANČJA HRENOVKA, PIRE KROMPIR, KREMNA ŠPINAČA, ANANAS
MALICA: KRUHOV ROGLJIČ, ALPSKO MLEKO
PETEK, 25. 11.
ZAJTRK: HRUSTLJAVI MUSLI, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, TOPLJENI SIR, KORENJE, BELA KAVA, MELONA
KOSILO: PAŠTA FIŽOL Z MESOM, KOKOSOVA KOCKA, VODA
MALICA: *BIO PIRINA BLAZINICA, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.