Jedilnik

PONEDELJEK, 20. 1.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: *BIO OVSENA BOMBETA, SADNI JOGURT EGO
KOSILO: PIŠČANČJI MEDALJON – CHICKEN MCNUGGETS, POMFRIT, BBQ OMAKA, AMERIŠKA ZELJNA SOLATA, JABOLKO
MALICA: KORUZNA ŠTRUČKA, SADJE
TOREK, 21. 1.
ZAJTRK: PALAČINKE, ČAJ
MALICA: BOMBETA S POSIPOM, SOJIN POLPET, SOLATA, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM
KOSILO: PURANJI FRIKASE, MEŠANICA TREH ŽIT, ZELENA SOLATA, MELONA
MALICA: MAKOVKA, BIO KISLO MLEKO
  
SREDA, 22. 1.
ZAJTRK: RIŽEV NARASTEK, ČAJ
MALICA: ŽEMLJA, SIR, KORENJE, BELA KAVA, JABOLKO
KOSILO: GOVEJA JUHA S FRITATI, PEČENICA, BULGUR Z AJDOVO KAŠO, DUŠENA KISLA REPA
MALICA:  *BIO PIRIN KRUH, SUHO SADJE
ČETRTEK, 23. 1.
ZAJTRK PISAN KRUH, MEDENI NAMAZ, BELA KAVA
MALICA MLEČNA PROSENA KAŠA, CIMETOV POSIP, BANANA
KOSILO GOVEDINA PO MONGOLSKO, DUŠEN RIŽ, ZELENA SOLATA S KALČKI, GROZDJE
MALICA TEMNA KRALJEVA ŠTRUČKA, 100% JABOLČNI SOK
PETEK, 24. 1.
ZAJTRK MLEČNI ZDROB
MALICA POLNOZRNAT KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, ALPSKO MLEKO, HRUŠKA
KOSILO MINJONSKA JUHA, KROMPIRJEVI SVALJKI S SKUTO V PESTO OMAKI, RDEČA PESA V SOLATI, SADNI JOGURT
MALICA RIŽEVI VAFLJI, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.