NOVOLETNI BAZAR NA OŠ PRULE

Po mnogo letih se je OŠ Prule v četrtek, 14. 12. 2023, spremenila v pravljično deželo. Rdeče-bela dekoracija, novoletne lučke in stojnice s čudoviti izdelki so privabljale številne obiskovalce. Takšne gneče OŠ Prule že dolgo ne pomni. Kar pa je bilo najlepše: vsi so bili nasmejani in dobro razpoloženi.

Učenci so ponosno ponujali svoje izdelke, ki so jih pripravili znotraj oddelka, v okviru krožkov, Galerije OŠ Prule oz. »podjetja« PrulKul.

Obiskovalce so preko zvočnika pozdravili predstavniki šolskega radia, ki so poskrbeli za prijetno božično glasbo, hkrati pa sproti opozarjali na številne dogodke, ki so se odvijali v okviru bazarja.

Devetošolke so mlajše učence vodile pri iskanju skritega zaklada. Vsem je uspelo najti škrata, ki jim je izročil bonbone.

Ga. Jerca Cvetko je izvedle tri ponovitve kamišibaja in navdušila s predstavami.

Po šolskih hodnikih je bilo slišati pevski nastop devetošolk in zvoke harmonike.

Ustvarjalne roke treh mamic in dveh učenk so poskrbele za čudovite obrazne poslikave.

Učenci so navdušeno kupovali srečke, ki so bile vse dobitne, dobitki pa odlični. Prispevali so jih številni starši in sponzorji, ki so se zares izkazali.

Omamnemu vonju pice in slastnih palačink, ki jih je pripravljala izjemna, že uveljavljena ekipa staršev ob podpori šolskih kuharjev, se ni bilo mogoče upreti. Škoda le, da je dobrot prehitro zmanjkalo.

Dogodek je bil humanitarne narave. Prostovoljni prispevki, ki so jih obiskovalci zares darežljivo prispevali, so bili namenjeni Šolskemu skladu OŠ Prule.

Največ denarja se je nabralo ob licitaciji nogometne žoge s podpisi nogometašev NK Olimpija. G. Uroš Pogačnik je zanjo odštel celih 450 evrov!

Celotno dogajanje je skozi vrata knjižnice pozorno opazoval Božiček. Ob koncu dogodka je strokovno ocenil, da je OŠ Prule odlična šola, ki si jo velja dodobra zapomniti. Njeni učenci so namreč pridni in ustvarjalni, pohvaliti gre tudi njihovo prirojeno podjetniško žilico. Prav tako ni mogoče spregledati zares veliko vloženega dela in truda vseh zaposlenih ter izjemno pozitivnega odziva in odličnega sodelovanja staršev. Ob takšnem sodelovanju uspeh ne more izostati. Dogodek je odlično uspel in vse sodelujoče povezal v pravljičnem in pozitivnem vzdušju prihajajočih praznikov.

Iskrena hvala vsem sodelujočim!

(Skupno 646 obiskov, današnjih obiskov 1)