OTROCI IZ LJUBLJANSKIH OSNOVNIH ŠOL Z VOŠČILNICAMI IZ LJUBLJANE NOVOLETNE ŽELJE POSLALI VRSTNIKOM PO CELEM SVETU

Turizem Ljubljana se je ponovno povezal z Oddelkom za predšolsko vzgojo in izobraževanje MOL in ljubljanske osnovne šole povabil k sodelovanju pri ustvarjanju novoletnih voščilnic v tujih jezikih, namenjenih vrstnikom po svetu. Otroci so s prijaznimi besedami prijatelje iz različnih držav nagovorili v kar 14 jezikih.

»Dragi prijatelj. Ne vem, kdo si, ampak sem prepričana, da si poseben/posebna. Želim ti najboljše novo leto,« se glasi sporočilo desetletne Sabrine, ki ga je svojim prijateljem napisala v angleščini. »Dober dan vsem skupaj. Želim vam polno sreče, veselja in ljubezni. Pozdrave vam pošiljamo iz Ljubljane,« v nizozemščini sporoča 11-letna Mila. »Uspešno leto, polno prijateljev, veliko zdravja in uresničenih ciljev,« svojim prijateljem v havajščini dodaja 11-letna Nika.

Odziv otrok je bil izjemen, njihovi nagovori vrstnikom pa iskreni, veseli, polni lepih želja in prijaznih besed ter pozdravov iz Ljubljane. Tako postajajo ambasadorji Ljubljane, ki jo svojim vrstnikom in tudi širšemu svetu predstavljajo kot odprto mesto do vseh narodnosti, kultur in ver, turizem pa kot ključni dejavnik internacionalizacije in kulturne izmenjave med Slovenijo in ostalim svetom.

 

 

(Skupno 140 obiskov, današnjih obiskov 1)