34. REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT

V četrtek, 28. februarja 2024, se je učenka 8. b-razreda Frida Bratuš udeležila 34. regijskega Otroškega parlamenta. Srečanje je potekalo v sproščenem in delovnem duhu v Kranjski Gori na temo Duševno zdravje otrok in mladih. 

Že na avtobusu proti Kranjski Gori so izglasovali delovno predsedstvo. V delovno predsedstvo je bila kot predsednica izvoljena Frida Bratuš. Za ta izjemen uspeh ji iskreno čestitamo. 

Po prihodu in malici so delegate razdelili v štiri skupine, kjer so predstavljali svoje delo na šolskih parlamentih. Vsaka skupina je dobila nalogo, da napiše sklep glede na eno od štirih podtem. Nadaljevali so z zasedanjem delovnega predsedstva, predstavniki skupin pa so predstavili svoje delo v skupini in predlagan sklep. 

Izglasovali so tudi predlog teme za naslednji dve leti otroških parlamentov. Izglasovani temi sta bili Posodobitev šolskega sistema in Različne oblike zasvojenosti.  

Po kosilu so naredili še dve vaji iz programa Dobro sem – modula za otroke in mladostnike, s tem so nadaljevali še na avtobusu. 

Na avtobusu so na podlagi sodelovanja učencev v debatah in predstavitvah povabili k sodelovanju na nacionalnem Otroškem parlamentu. Med izbranimi delegati – predstavniki, ki bodo zastopali celotno osrednjeslovensko regijo na nacionalnemu Otroškemu parlamentu, je bila tudi Frida Bratuš. ČESTITAMO! 

Utrinki s srečanja v Kranjski Gori (fotografije so last Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje): 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)