PISATELJICA NA OBISKU V 1. a

Na povabilo učiteljice je 20. 3. na obisk prišla pisateljica in urednica, ga. Darja Marinšek. Gospa Darja ni le pisateljica, je tudi Vidova mama, ki je učenec 1. a. O njem in sebi je napisala pravljico Pozabljiva stonoga. Čudovite ilustracije v knjigi je prispevala Hana Stupica.

Pisateljica je otroke pozdravila in jih povabila k pogovoru o knjigah in vsakdanjih doživljajih. V sproščenem pogovoru so se spoznali.

Pisateljica je otrokom povedala, da praznuje zbirka Čebelica letos 70 let, zato je ob tej priložnosti izšlo sedem novih knjig, med njimi tudi njena. Marko je imel eno od teh knjig s seboj in jo je pokazal gospe Darji in sošolcem.

Pisateljica je nato otrokom ob projekciji ilustracij prebrala pravljico, ki jo je posvetila svojemu sinu. Prisrčna vsebina, v kateri se mojstrsko prepletata pisana in rimana beseda, je pritegnila male poslušalce, da so sodelovali pri »branju«. Ponavljajoči se deli: »Žal se že mudi. Gremo, en dva tri!« so kot refren nagovorili otroke k sodelovanju.

Pravljica se je srečno končala, Vid je bil ponosen na svojo mamico, njegovi sošolci pa bi z njo še kar klepetali. Odgovarjali so na njena vprašanja o pravljici, modrovali, kako je to pri njih, jo spraševali, kakšno je delo urednice, kaj rada počne in še veliko drugega.

Tudi gospa Darja se je v 1. a dobro počutila in je rekla, da so ji učenci in čas, ki ga je preživela z njimi, polepšali dan. Ob slovesu so ji zapeli pesem, ji podarili knjižno kazalo in ji zaželeli še veliko ustvarjalnega navdiha.

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)