IZMENJAVA KNJIŽNIH KAZALK

Mednarodni mesec šolskih knjižnic smo obeležili z izdelavo knjižnih kazalk. Na slovenskem območju ga tradicionalno koordinira Sekcija za šolske knjižnice pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije. Vsako leto vabijo k praznovanju z zavedanjem o povezavi med knjigami, branjem, šolskimi knjižnicami in o tem, da lahko skupaj soustvarjamo prijetno vzdušje v šolski knjižnici. Letošnji slogan se glasi:

»Šolska knjižnica:
moj srečni kraj,
kjer ustvarjalnosti in domišljiji ni meja.«

 

Letošnji žreb za nacionalno izmenjavo kazalk je za partnersko šolo določil OŠ Loka Črnomelj, kamor smo poslali 51 čudovitih knjižnih kazalk. Ker je šolska knjižnica prostor, kjer smo lahko ustvarjalni in se po mili volji predajamo domišljiji, so si učenci sami izbrali motive.

Decembra smo iz OŠ Loka Črnomelj prejeli zahvalno pismo in njihove kazalke, ki ponazarjajo značilnosti Bele krajine (motivi bele breze, pesmi in uganke Otona Župančiča). 

Učenci so decembra izdelovali knjižna kazala za mednarodno izmenjavo (International Bookmark Exchange) v organizaciji IASL (International Assotiation of School Librarianship). Žreb je letos za partnerja določil OŠ Hvar s sosednje Hrvaške. Poleg njihovih knjižnih kazalk smo prejeli tudi ročno izdelane čestitke z lepimi željami.  

 

 

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)