PRVOŠOLCI OBISKALI BALETNO PREDSTAVO

Picko in Packo, balet za otroke, je ponovno navdušil novo generacijo prvošolcev. V ponedeljek, 11. 9. 2023, so ti obiskali SNG Opera in balet Ljubljana. Otroci so besedilo pravljice v rimah spoznali že v petek, zato so lažje spremljali dogajanje na odru, čeprav so se plesalci izražali le z gibi.

 

V dvorani so prvošolci sedeli v prvih treh vrstah in bilitako zelo blizu nastopajočim.

Zamaknjeno so opazovali spretne baletnike in sceno.

Predvsem glavni osebi, Picko in Packo, sta jih spravljala v začudenje in smeh. Ta dva paglavca sta brez sramu počela vragolije in lumparije, ki so jemale dih. Otroci so ju po svoje občudovali, sami pa tega ne bi počeli, so rekli.

Ko se je zavesa spustila, so močno ploskali, Picko in Packo pa sta se morala večkrat vrniti in prikloniti.

Na poti v šolo so se otroci pogovarjali o predstavi in delili mnenja. Na ta vroč poletni dan so si na Prešernovem trgu privoščili še sprehod skozi deževno zaveso in si potešili žejo na pitniku.

V šoli so v pogovoru z učiteljicami povedali, kako so doživeli balet in katero vlogo bi si izbrali, če bi oni bili plesalci. Večina bi bila rada v vlogi Picka ali Packa. Najbolj pa jih je navdušila eksplozija učiteljeve pipe in svetlobni učinki povezani s tem prizorom. Za spomin na kulturno doživetje so si v zvezek prilepili gledališki list in poustvarili baletno vlogo po želji.

(Skupno 253 obiskov, današnjih obiskov 1)