PRULSKE IGRE 2023

V torek, 12. 9. 2023, je bilo z igrišča OŠ Prule slišati glasno in odlično glasbo, ki je naznanjala družabni dogodek, imenovan Prulske igre.

Na igrišču OŠ Prule se je zbrala množica učencev, staršev in delavcev šole, ki so se prišli zabavat, športno udejstvovat, predvsem pa družit.

Sodniki so pozorno spremljali in sodili tekme košarke, odbojke in nogometa. Mlajši učenci so uspešno opravili izzive formule 1. Nekateri učenci in starši so se pomerili v igri namiznega tenisa.

Izpod spretnih prstov mamic in učiteljic so nastajale čudovite unikatne obrazne poslikave.

Mlajši učenci so se zabavali ob igranju družabnih iger. Za dobro razpoloženje je poskrbel odličen voditelj in obenem DJ, g. Jan Trost.

Ravnateljica, ga. Maja Mehle, in voditelj prireditve, g. Jan Trost

 

Ob tako pestrem dogajanju je marsikdo postal lačen. Vonj po palačinkah se je širil po celi šoli in igrišču. Čokoladne in marmeladne palačinke so bile slastne. Kaj drugega tudi ni bilo pričakovati, saj jih je pripravil uigran tim staršev. Pri peki so se tako dobro odrezali, da so zdaj upravičeno zaskrbljeni, da bo to odslej njihova tradicionalna zadolžitev.

Dogodek je imel tudi humanitarno noto. Zbrani prostovoljni prispevki so namenjeni Šolskemu skladu OŠ Prule.

K zbiranju prispevkov se je aktivno vključilo šolsko podjetje PrulKul s svojim premium nakitom.

Največ denarja pa je priteklo v Šolski sklad ob licitaciji. Udeleženci licitacije so se ob moralni podpori zaposlenih v PrulKul potegovali za osebno rojstnodnevno čestitko v obliki video posnetka s strani znamenitega slovenskega zbora Perpetuum Jazzile. Zmagovalec licitacije, g. Uroš Pogačnik, je zanjo (oziroma za Šolski sklad OŠ Prule) odštel kar 300 €.

Ob koncu dogodka so se vsi udeleženci počutili zares odlično. Poleg tega, da so s skupnimi močmi in sodelovanjem ustvarili prijeten in zabaven dogodek, so opravili tudi nekaj dobrega. S pomočjo zbranega denarja se bodo učenci naše šole lahko udeležili dni dejavnosti, šole v naravi, učenci 2. in 3. razreda pa bodo v okviru dodatne ure športa spoznali nekaj novih športov in posredno razvijali pozitiven odnos do telesne aktivnosti.

Do prihodnjega leta bodo postali pravi športni navdušenci. Prepričani smo, da ne bodo manjkali na tradicionalnem športnem dogodku, na Prulskih igrah 2024.

Hvala vsem sodelujočim pri dogodku. Kot pravijo športniki, ki sodelujejo v skupinskih športih: ZMAGUJEMO SKUPAJ. Tega lepega septembrskega dne smo zabeležili drugo skupno zmago.

(Skupno 622 obiskov, današnjih obiskov 1)