LIKOVNA KOLONIJA MLADIH NA OŠ PRULE

V okviru delovanja Galerije OŠ Prule je v petek in soboto, 16. in 17. 6. 2023, na šoli potekala dvodnevna Likovna kolonija mladih »Prijateljstvo je …«. Njen osnovni namen je bilo druženje ob likovnem ustvarjanju, pridobivanje novih likovnih izkušenj in razvijanje ustvarjalnosti na različnih likovnih področjih.

48 učencev od 4. do 9. razreda je skupaj z mentoricami ustvarjalo v petih različnih tehnikah: slikanje na platno z akrilnimi barvami, oblikovanje slike iz mozaičnih delcev, klesanje skulpture iz siporeksa, modeliranje in oblikovanje kipa ali velike posode iz gline, izdelava stop motion animacije.

 

Poseben čar kolonije so bili tudi peka palačink, nočni detektivski lov za umetninami in spanje v šolskih telovadnicah. Udeležba na koloniji je bila za vse udeležence brezplačna, saj je šola skupaj z mentorji poskrbela za prostor, hrano in pijačo ter za material in pripomočke za likovno ustvarjanje.

 

Vsi udeleženci so ves čas skrbeli tako za pripravo in urejenost prostora kot tudi za prijetno in prijazno vzdušje. Spletali so nova prijateljstva preko likovnega ustvarjanja v skupinah, v prostem času so se družili ob petju in igranju na inštrumente, v igri z odbojkarsko žogo pa so razmigali tudi svoje telo.

Likovna kolonija se je zaključila v soboto popoldne z razstavo nastalih likovnih del vseh udeležencev, na ogled so bili vabljeni starši otrok, njihovi sorodniki in prijatelji.

 

  • Slikanje na platno z akrilnimi barvami:

 

  •   Mozaična slika iz keramičnih delcev:

 

 

  • Oblikovanje prostostoječega kipa s klesanjem v siporeks:

 

  • Oblikovanje velike umetniške posode iz gline:

 

  • Stop motion animacija:

 

 

 

 

Vodja likovne kolonije in mentorica Suzana Zgonec se je po predstavitvi dogajanja na likovni koloniji zahvalila vsem mladim ustvarjalcem za njihovo kreativnost, njihovim staršem, da so jim dovolili sodelovati na koloniji, in vodstvu šole za materialno podporo. Zahvala za uspešnost realizacije likovne kolonije pa gre tudi vsem mentoricam, ki so s prostovoljnim delom odlično opravile vse zastavljene aktivnosti:

  • učiteljice na OŠ Prule: Sabina Bauer, Irena Goričanec, Teja Habjanič, Zala Jakob, Andreja Kovačić,  Vesna Ražman in knjižničarka Suzana Stojanović;
  • zunanje izvajalke: Marija Perdih (naša bivša učiteljica, sedaj poučuje na OŠ Stražišče pri Kranju), Barbara Kelbl (članica Sveta galerije OŠ Prule in mama četrtošolke) ter Vanja Šepec (članica Sveta galerije OŠ Prule in mama petošolca in sedmošolke).

 

Ostalo dogajanje in vtise iz kolonije si lahko ogledate v nadaljevanju.

V fotografski objektiv jih je ujela Vanja Šepec.

 

 

“KO DOMIŠLJIJA IN USTVARJALNOST DOBITA KRILA”

 

 

 

(Skupno 393 obiskov, današnjih obiskov 1)