PRULKUL SODELUJE S TEHNIŠKIM MUZEJEM BISTRA

Podjetje PrulKul svoje izdelke, torej nakit kot imitacijo znamenite prulske ploščice, razstavlja v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Tam je izdelke mogoče celo kupiti  oz. zanje nameniti prostovoljni prispevek.

Predstavniki podjetja PrulKul so ponosni na svoje sodelovanje s Tehniškim muzejem Slovenije. Direktorica podjetja, dr. Barbara Juršič, jih je prijazno povabila v goste in jim pripravila zares nepozaben dogodek.

V ponedeljek, 19. 6. 2023, so se učenci odpeljali do tehniškega muzeja. Ogledali so si razstavo o svetlobi, Teslove poskuse in nekatere lahko preizkusili tudi sami, najpogumnejši so vstopili v simulator letenja. Sprehodili so se ob starinskih avtomobilih in se družili s terapevtskima kužkoma društva Tačke pomagačke.

Poskus z zrcali 

Razstava o svetlobi 

Thor, terapevstki labradorec 

Podpis pogodbe o sodelovanju Tehniškega muzeja in Društva Tačke pomagačke  

Tehniški muzej je postal prvi muzej v Sloveniji, ki se poslužuje dela s terapevtskimi psi. 

Neustrašni učiteljici v Faradayevi kletki 

Valentin preizkuša simulator letenja

Ga. Juršič je poskrbela tudi za prigrizek 

Kljub izredno zanimivemu dogajanju v muzeju pa učenci niso smeli pozabiti svoje osnovne naloge: najti novo poslovno idejo – izdelek, ki ga bodo ustvarili sami, hkrati pa bo na nek način predstavljal Tehniški muzej Slovenije. Kot se spodobi, poslovna ideja ostaja skrivnost.   

Ob koncu obiska so si učenci, sodelavci podjetja PrulKul, ogledali muzejsko trgovinico, kjer so na policah najprej opazili svoje izdelke. Nekoliko ganjeni so priznali, da so slednji v muzeju videti še lepše kot na šolskih klopeh OŠ Prule.  

Izdelki podjetja PrulKul v vitrinah Tehniškega muzeja Bistra 

 

Zahvaljujemo se Tehniškemu muzeju Bistra za zares izjemno sodelovanje 

(Skupno 146 obiskov, današnjih obiskov 1)