ŠPORTNE IGRE UČENCEV 1. a IN 8. b

V petek, 16. junija 2023, so učenci 8. b povabili učence 1. a na svojo uro športne vzgoje. Pred izvedbo so dogodek skrbno načrtovali. Pri razredni uri so pripravili načrt aktivnosti in seznam pripomočkov, ki jih bodo pri tem potrebovali. Odločili so se, da bodo dejavnosti izvedli v dveh skupinah. Fantje so poskrbeli za nogomet, medtem ko so dekleta pripravila gibalni poligon.

Prvošolci so bili nad povabilom navdušeni. Nogomet je zakon! Obe aktivnosti so pričeli z ogrevalnimi vajami, ki so hkrati služile medsebojnemu spoznavanju. Dekleta 8. b so kot prave strokovnjakinje za otroke vodile igre. Uspelo jim je razveseliti in zaposliti razposajene otroke. Skupna ura športa je bila zelo zabavna in razigrana. Tako osmošolci kot tudi prvošolci so izkazali veliko dobre volje in pripravljenosti za sodelovanje. Mali nogometaši so z občudovanjem in spoštovanjem gledali velike. Ti pa so bili spoštljivi in prizanesljivi soigralci. Pokazali so, da moč lahko obvladaš in jo usmeriš v nekaj lepega.

Ker je ura zelo hitro minila, idej, kaj bi še lahko počeli skupaj, pa je še veliko, so se dogovorili, da se tudi v naslednjem šolskem letu povežejo in skupaj izvedejo kakšno aktivnost. Tudi učiteljice so se strinjale.

Navodila … 

Ogrevalne vaje … 

Demonstracija in akcija! 

Pretekanje vrteče se kolebnice 

Ups, žoga je poletela izven objektiva 🙂. 

Medtem na drugem koncu šolskega igrišča …  

Najprej ogrevanje … 

Izziv za pol metra nižje … 

Končno pravi nogomet! 

Po tekmi in poligonu  

Petke za pošteno igro 

Bombonov, ki jih je prinesla učiteljica Janja, so bili veseli mlajši in starejši otroci. 

Lepe počitnice!!!!! Se vidimo drugo leto ! 

 

 

(Skupno 196 obiskov, današnjih obiskov 1)