PUSTOLOVŠČINA NA SLOVENSKI OBALI

Devetošolci so preživeli svoj predzadnji dan pouka, 14. junija 2023, na zasluženem končnem izletu, ki je prinesel cel kup dogodivščin, izzivov in aktivnosti, predvsem pa še zadnjega sproščenega druženja s sošolkami in sošolci iz osnovne šole.

Izpred šole so se najprej podali do bližnjega Rudnika v WOOP-enoto, kjer so se tri skupine podale v sobe pobega, dve tretjini potnikov pa v park trampolinov.

Po debeli uri ugank ali skakanja je mlade potnike pot vodila naprej v Postojno v najboljši adrenalinski park v Sloveniji, t. j. Pustolovski park Postojna. Tu težavnostnih izzivov na sprehodu med drevesnimi krošnjami ni bilo ne kraja ne konca. Gozdna avantura je bila polna mostov, lestev, mrež, vrvi, žic … po katerih so se spretno premikali z ene dogodivščine na drugo.

Pred začetkom pustolovščine o varnostni opremi in prikaz navodil inštruktorjev

Hitro je prišel čas za kosilo. Kam drugam kot v McDonald’s. V Koper! Tako se je vožnja z edinim dvonadstropnim avtobusom v Sloveniji nadaljevala proti slovenski obali.

Koliko mknagcov, hamburgerjev, čisburgerjev, fišburgerjev, ocvrtega krompirčka, mkrepov … so morali napeči za 61 potnikov in njihovih spremljevalcev, si lahko le mislite!

Zdaj pa končno do morja! Na plažo Delfinček  pri visečem čolnu. Tam zabave in osvežitve ni manjkalo, prijetno vreme in morje  z 21 ⁰C, vožnja z gliserjem, odbojka v vodi in plavanje ter čofotanje, poležavanje na plaži ob Dašinem zvočniku, vragolije na pedolinih …

… in nazadnje še pica na plaži, vse po želji, margerita, klasična, z gobami, brez gob, brez pelatov … A pravega apetita ni bilo … Vsaj 16 pic so odpeljali nazaj v Ljubljano in prav so prišle na zadnji dogodivščini.

9. b pred povratkom v Ljubljano

Veselo je bilo tudi na avtobusu

Zadnja dogodivščina je bila dirkanje z gokarti v Karting centru na Rudniku v Ljubljani. Potrebno je bilo počakati na vožnjo, a to ni bil problem, saj se je z razgledne ploščadi odpiral zanimiv pogled na dogajanje na progi.

Razgledna ploščad

Priprava zaščitne opreme

Pred štartom: Ready, steady, go!

In samo še pot nazaj do prulske šole … A že!!!!!!!

Marsikdo bi šel rad še en krog … a dan se je počasi iztekal in starši so že čakali pred prulsko šolo na povratek.

Učence, ki so zaključili osnovno šolanje, čaka eno zadnjih najdaljših, brezskrbnih poletij v življenju. In privoščimo jim ga!

 

(Skupno 321 obiskov, današnjih obiskov 1)