ODDELKI PRVEGA RAZREDA NA SOSEDNJI FAKULTETI ZA ARHITEKTURO

Po dogovoru s Fakulteto za arhitekturo so učenci 1. a-, b- in c-razreda 16. 6. 2023 prisostvovali vodenemu ogledu pregledne razstave projektov omenjene fakultete – Igriva arhitektura gre na faks.

Pred vhodom v novi del stavbe sta jih pričakali študentki in profesorja ter jih odpeljali v veliko predavalnico. Iz ust osnovnošolcev se je zaslišalo le »VAAAAAAUUUUUUU«. Predstavili so se, pogovorili o tem, kaj dela arhitekt, kaj je to maketa in iz česa vse lahko izdelajo maketo. Otroci so bili polni idej in so z veseljem sodelovali v pogovoru.

Nato so se odpravili po prostorih stavbe, kjer so jih čakali različni projekti študentov arhitekture (od 1. do 4. letnika). Hiše, mesta, neverjetne zgradbe, nekatere celo futuristične, so navduševale mlade obiskovalce. Učenci so dobili ideje, ki jim bodo v drugem razredu pri urah likovne umetnosti na področju prostora gotovo prišle prav.

Zelo zanimivi so bili prostori, v katerih je bilo ogromno rdečih Unionovih zabojev. Izvedeli so, da bodo Pivovarno Union v prihodnosti nadomestile druge stavbe, študenti pa zbirajo ideje, kaj bi tam lahko nastalo. Ob koncu ogleda razstave so “obtičali” na podstrešju, ki je bilo v okviru posebnega projekta preurejeno v veliko dnevno sobo. Otroci so se v njej počutili čudovito in niso hoteli oditi.

Več o samem ogledu pa je vidno na spodnjih fotografijah.

 

(Skupno 150 obiskov, današnjih obiskov 1)