ŽUPANČIČEVA FRULICA

Zavod za izobraževanje in kulturo Črnomelj že 30 let tradicionalno organizira vseslovenski literarni in deklamatorski natečaj Župančičeva frulica, na katerem kot pesniki ali deklamatorji sodelujejo mladi umetniki iz različnih krajev po državi.

Na zaključno prireditev na dan smrti belokranjskega pesnika Otona Župančiča je izbranih 15 najboljših ustvarjalcev (med letos 172 prijavljenimi).

Med prvih 5 finalistov deklamatorjev se je po mnenju strokovne komisije uvrstila tudi SOFIA ŽIŽMUND, učenka 5. c-razreda. Zelo blizu najboljših finalistov je bila tudi Alina Jarh iz 5. b-razreda. Čestitamo obema!

Prireditev in izbor najboljšega deklamatorja bo tradicionalno potekala v Kulturnem domu Črnomelj, ki je državni spomenik kulturnega pomena v lasti Ministrstva za kulturo, letos na malo drugačen način. Zaradi epidemije bo prireditev premierno predvajana 11. junija 2020 ob 19.00 preko Youtuba na spletni strani www.zik-crnomelj.eu

Na prireditvi bodo razglasili 3 najboljše umetnike: najboljšega osnovnošolskega deklamatorja ter osnovnošolskega in srednješolskega pesnika.

Oglejte si prireditev ter podprite našo predstavnico.