Jedilnik

PONEDELJEK, 19. 10.
ZAJTRK: PRAŽENEC, ČAJ
MALICA: PICA MARGERITA, 100% JABOLČNI SOK
KOSILO: BOLONJSKI ŠPAGETI, RIBAN SIR, ZELENA SOLATA, MANDARINA
MALICA: KRUHOV ROGLJIČ, ALPSKO MLEKO
TOREK, 20. 10.
ZAJTRK: OBLOŽEN KRUH,ČAJ
MALICA: PLETENICA, SADNI JOGURT EGO
KOSILO: JUHA IZ RDEČE LEČE, TELEČJE HRENOVKE, PIRE KROMPIR, KREMNA ŠPINAČA, HRUŠKA
MALICA: GRISINI, SADJE
  
SREDA, 21. 10.
ZAJTRK: HRUSTLJAVI MUSLI, MLEKO
MALICA: OVSEN KRUH, MEDENI NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ, EKO  JABOLKO
KOSILO: FILE POSTRVI V KORUZNI SRAJČKI,SLAN KROMPIR, ZELENA SOLATA, JOGURTOV MOUSSE
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, SADJE
ČETRTEK, 22. 10.
ZAJTRK: MLEČNA PROSENA KAŠA
MALICA: POLNOZRNATA ŽEMLJA, PIŠČANČJE PRSI, SVEŽA PAPRIKA, ČOKOLADNO MLEKO
KOSILO: PARADIŽNIKOVA JUHA Z RIŽKOM, PURAN V SMETANOVI OMAKI, BULGUR Z AJDOVO KAŠO, KITAJSKO ZELJE V SOLATI
MALICA: *BIO OVSENA ŠTRUČKA, SADJE
PETEK, 23. 10.
ZAJTRK: PISAN KRUH, MASLO, MARMELADA, ČAJ
MALICA: KAKAVOV RIŽEK, BIO MLEKO, BANANA
KOSILO: PASULJ, KROF Z MARMELADO, 100% POMARANČNI SOK
MALICA: SKUTA S PODLOŽENIM SADJEM
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.