Jedilnik

PONEDELJEK, 25. 1.
ZAJTRK:
MALICA:
KOSILO:
MALICA:
TOREK, 26. 1.
ZAJTRK: MLEČNI ZDROB
MALICA: ČRN KRUH, ČOKOLADNI NAMAZ, BELA KAVA
KOSILO: PURANJI PAPRIKAŠ, POLENTA S SKUTO, ZELENA SOLATA, MANDARINA
MALICA: KORUZNI KRUH, SADJE
  
SREDA, 27. 1.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: OVSEN KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM, MANDARINA
KOSILO: POROVA KREMNA JUHA, SIROVI TORTELINI V PARADIŽNIKOVI OMAKI, ZELENA SOLATA S FIŽOLOM
MALICA: JOGURTOV DESERT
ČETRTEK, 28. 1.
ZAJTRK: RIŽEV NARASTEK
MALICA: SIROV POLŽEK, TEKOČI NAVADEN JOGURT
KOSILO: PEČEN PIŠČANČJI ZREZEK, PIRE KROMPIR, ZELENJAVNA PRILOGA (BABY KORENJE), ZELJNATA SOLATA, KAKI VANILIJA
MALICA: PRESTA, SADJE
PETEK, 29. 1.
ZAJTRK: PISAN KRUH, SKUTNI NAMAZ, ČAJ
MALICA: KORUZNI KOSMIČI, MLEKO, BANANA
KOSILO: GOVEDINA PO VRTNARSKO, DUŠEN RIŽ, RDEČA PESA V SOLATI, JABOLKO
MALICA: RIŽEVI VAFLJI, ALPSKO MLEKO
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Kruh in pekovsko pecivo brez aditivov.  Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten.

Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.