POZOR, TAČKE V RAZREDU

Obiski tačk v razredu se nadaljujejo tudi v letošnjem šolskem letu. Kia je namreč terapevtski pes, ki skupaj s svojo lastnico, gospo Mileno Remic, prihaja iz društva za terapijo s pomočjo psov.

Učenci 1. a in 3. c-razreda so se na obisk dobro pripravili. V prvem razredu so najprej preverili, katere pesmi in pravljice o kužkih poznajo. V sredo, 11. 10. 2023, sta se gospa Milena Remic in psička Kia predstavili učencem in prikazali nekaj svojih trikov. Gospa Remic jim je zaupala navodila za ustrezno ravnanje, ko je v bližini pes. Če ga želijo pobožati, morajo najprej vprašati za dovoljenje lastnika. Psa se poboža s strani, da se ga ne prestraši. Gospa Milena je učence opozorila, na kaj naj bodo pozorni, ko se znajdejo v bližini nepoznanega psa, ki ni na vrvici. Za motivacijsko, poučno in zabavno uro so se učenci zahvalili s pesmico. Nadzor urejenosti puščic je potrdil, da so slednje lepo urejene.

Učenci tretjega razreda so pred prihodom terapevtskega para dobili pismo. Ko so se v sredo, 18.10.2023, z njim seznanili, so skupaj odkrivali odgovore na vprašanja, ki so se nahajala v brezrokavniku psičke Kije.

Vsem učencem svetujemo, naj še naprej lepo skrbijo za urejenost šolskih potrebščin, saj ne vedo, kdaj bo naslednji »tačkast nadzor«.

 

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)