Zaščitne maske

  • Zaščitne maske so obvezne za vse učence od 1. do 9. razreda. Učenci jih morajo nositi ves čas, razen pri pouku športa in v času obrokov (zajtrka, malice, kosila).Izjema so učenci, ki še niso dopolnili 6 let, ter učenci z zdravstvenimi težavami.

    »Za otroke z oslabljenim imunskim sistemom in nekaterimi drugimi podobnimi boleznimi (npr.: rak, cistična fibroza) NIJZ priporoča uporabo mask po posvetovanju z otrokovim zdravnikom. 3 Posebna presoja je potrebna pri stanjih, ki lahko ovirajo uporabo maske (npr. motnje v razvoju, zmanjšana zmožnost, druga zdravstvena stanja). Take primere naj obravnava zdravnik, šoli pa predloži ustrezno mnenje.« (vir: Okrožnica MIZŠ z dne 12. 11. 2021, št. 603-1/2021/97)

 

  • Maske iz blaga niso zadostne, potrebne so kirurške maske ali maske tipa FFP2.

 

  • Zavedamo se, da nakup mask predstavlja dodatni strošek, ki ga ne more kriti šola, kot ste predlagali nekateri starši. Šola prejme denar za nakup zaščitnih mask za vse zaposlene. Razdeli jih tudi učencem, ki jih pozabijo, jih v šolo prenesejo premajhno količino oz. jim maske padejo na tla in podobno. Starši, ki imajo finančne težave in bi pri nabavi mask potrebovali finančno pomoč, se lahko obrnejo na Šolski sklad. V prejšnjem šolskem letu smo bili deležni donacije večje količine zaščitnih mask, ki smo jih razdelili učencem. V primeru stisk se vedno iščejo in tudi najdejo rešitve.
(Skupno 12 obiskov, današnjih obiskov 1)