Jedilnik

PONEDELJEK, 18. 11.                               
ZAJTRK: RŽEN KRUH, KUHANO JAJCE, PAPRIKA, ČAJ
MALICA: MAKOVKA, LCA JOGURT, HRUŠKA
KOSILO: ČIČERIKINA JUHA, PURANJI PAPRIKAŠ, VODNI VLIVANCI, ZELENA SOLATA S KORENJEM*
MALICA: MAFIN*, SADJE
TOREK, 19. 11.
ZAJTRK: MLEČNI MOČNIK S CIMETOVIM POSIPOM
MALICA: POLNOZRNAT KRUH, MESNO ZELENJAVNI NAMAZ, RDEČA REDKVICA, SADNI ČAJ
KOSILO: GOVEDINA STROGANOV, KRUHOV CMOK, RDEČA PESA V SOLATI, KIVI
MALICA: SLANIK, MLEKO
      
SREDA, 20. 11.
ZAJTRK: BANANINE PALAČINKE, ČAJ
MALICA: OVSEN KRUH, PIŠČANČJI NAMAZ, KISLO ZELJE*, ZELIŠČNI ČAJ Z MEDOM*
KOSILO: CVETAČNA KREMNA JUHA, MAKARONOVO MESO, RIBAN SIR, KITAJSKO ZELJE V SOLATI
MALICA: MLEČNI RIŽ, SADJE
ČETRTEK, 21. 11.
ZAJTRK: PIRIN KRUH, TUNIN NAMAZ, KORENJE, ČAJ
MALICA: PUDING*, OREŠČKI IN SUHO SADJE, MELONA
KOSILO: PEČENA ORADA, PETRŠILJEV KROMPIR, ZELJNATA SOLATA, BANANA
MALICA: AJDOV KRUH, NAVADEN JOGURT
PETEK, 22. 11.
ZAJTRK: KRUHOVA ŠNITA, ČAJ
MALICA: GRAHAM ŠTRUČKA, PIŠČANČJA HRENOVKA, AJVAR, GORČICA, SADNI ČAJ
KOSILO: PAŠTA FIŽOL Z MESOM, ROGLJIČ S PISTACIJEVIM NADEVOM, VODA
MALICA: PREPEČENEC, SADJE
LEGENDA: PREGLEDNICA ALERGENOV: 
1 -ŽITA, IZDELKI IZ ŽIT, KI VSEBUJEJO GLUTEN 8 – OREŠČKI (MANDLJI, OREHI, LEŠNIKI, IND. OREŠČKI…)
2- RAKI IN PROIZVODI IZ RAKOV 9- LISTNA ZELENA IN PROIZVODI IZ NJE
3 – JAJCA IN PROIZVODI IZ JAJC 10 – GORČIČNO SEME IN PROIZVODI IZ NJEGA
4 – RIBE IN PROIZVODI IZ RIB 11 – SEZAM IN PROIZVODI IZ NJEGA
5- ARAŠIDI IN PROIZVODI IZ ARAŠIDOV 12 – ŽVEPLOV DIOKSID IN SULFIT
6- SOJA IN PROIZVODI IZ SOJE 13 – VOLČJI BOB IN PROIZVODI IZ NJEGA
7– MLEKO IN IZDELKI IZ MLEKA, KI VSEBUJEJO LAKTOZO 14 – MEHKUŽCI IN PROIZVODI IZ NJIH

*Uporabljena ekološka živila

Ves kruh in pekovsko pecivo vsebuje gluten. Alergeni, ki jih vsebujejo jedi, so objavljeni na jedilniku pri vhodu v šolsko jedilnico.

Alergeni so označeni s številko.

V primeru, da ni mogoče zagotoviti ustreznih živil, si pridržujemo pravico do spremembe jedilnika.

(Skupno 45.787 obiskov, današnjih obiskov 22)