OBELEŽENJE DNEVA DRŽAVNOSTI

S ponosom so učenci, učitelji in drugi delavci šole v ponedeljek, 24. 6., prvi dve uri pouka namenili obeleženju dneva državnosti. Tokratna rdeča nit je bil …

»… oj, Triglav, moj dom.«

Besedilo je napisal radgonski duhovnik, pesnik in prevajalec Matija Zemljič, ki je živel daleč stran od gora. Pesem je napisal leta 1894 pod imenom »Slavin« in jo objavil v mariborskem bogoslovnem glasilu Lipica. Leto kasneje jo je uglasbil Jakob Aljaž, dovški župnik in skladatelj.

Tako je, tema obeleženja je bil TRIGLAV.

Najprej se je po šolskem ozvočenju predvajala himna.

Nato je sledil nagovor ravnateljice. Ravnateljica je spomnila na razglasitev neodvisnosti Slovenije. Poudarila je, da je pomembno, da se spominjamo tistih, ki so položili demokratične temelje naše države in da moramo dajati poudarek medsebojnemu spoštovanju in zaupanju. Vse »poslušalce« je nagovorila, naj 25. 6. v krogu družine praznujejo rojstni dan Slovenije, že 24. 6. pa si lahko preko ekranov ali v živo ogledajo državno proslavo ob dnevu državnosti, kjer bo med nastopajočimi tudi socialna pedagoginja OŠ Prule, ga. Jana Gamser.

Razredna stopnja je nadaljevala z vodenim razgovorom ob predstavitvi PowerPoint, predmetna stopnja pa si je pred razgovorom ogledala film 30 vrhov za 30 let.

Ker učitelji radi postavljajo izzive, krepijo sodelovanje in zdravo tekmovalnost, so izkoristili tudi ta trenutek. Učenci so v skupinah s pomočjo kartona in škarij izdelovali model Triglava. Le komu je uspelo narediti najvišjega?

Preko ustvarjalne delavnice so učenci izdelali pomanjšan Aljažev stolp ter se preizkusili v kvizu.

Obeleženje dneva državnosti je tokrat potekalo na ustvarjalen način in učenci so pri tem neizmerno uživali. Povezanost, enotnost, prilagodljivost, ustvarjalnost so jih pripeljali do cilja, nekatere med njimi zelo visoko.

 

Slovenija, vse najboljše!

(Skupno 36 obiskov, današnjih obiskov 1)