JESENSKI KROS 1. RAZREDA

Prvošolci in njihove učiteljice so 23. 9. 2024 »ujeli« vreme in preživeli lep jesenski dan na krosu v Tivoliju. Pot do tja je bila dobro ogrevanje. Na igrišču so se nato razgibali in pripravili na tek. Pot so z učiteljicami najprej prehodili. Te so jih opozorile na razgiban teren in nevarnosti na njem. Nevarna mesta so označile z rutko. 

Najprej so se na štartno črto postavile deklice vseh štirih prvih razredov. Borbeno in hitro so tekle ter z lahkoto premagale dolgo progo. Fantje so ob progi glasno navijali za njih. 

Nato so se čez drn in strn pognali fantje. Dobro so se znašli v gneči in uspešno pritekli na cilj. Sledila je zaslužena malica, najbolj pa so teknili priboljški. 

V parku sta sledila podelitev medalj najboljšim in aplavz vsem udeležencem jesenskega krosa. Učenci so se iskreno veselili uspeha sošolcev. Otroci so povedali, da so se potrudili in bili zadovoljni s svojim tekom. Nekateri so rekli, da bodo naslednje leto obuli še hitrejše športne copate. 

Dolga kača prvošolcev se je po počitku vila proti velikemu igrišču v Tivoliju. Tam so se naigrali in vsak po svoje zabavali. Po igri so zmogli še dolgo pot na Prule. Res so bili prav vsi zmagovalci prvega športnega dne. 

Utrinke si oglejte spodaj. 

(Skupno 81 obiskov, današnjih obiskov 1)