SREČANJE LEVČKOV IN PRULČKOV

Leto je naokoli in srečanja učencev prve triade OŠPP Janeza Levca in 1. a OŠ Prule se nadaljujejo. Tokrat so šli Prulčki k Levčkom na obisk, da bi se družili in skupaj igrali. Na vroč dan so jih gostitelji sprejeli v prijetno ohlajeni telovadnici, kjer so učenci in njihovi učitelji pripravili veliko zanimivih dejavnosti in iger.

Najprej so se zbrali v krogu, kjer je vse otroke pozdravil učitelj Luka. Levčki so Prulčkom podarili čudovite zapestnice z obeskom. Zahtevno pletenje je trajalo več tednov in obdarovanci so bili darilca veseli.

Prulčki pa so Levčkom izdelali družabne igre, ki se jih bodo lahko igrali v parih. Z elastiko bodo morali žetone potiskati skozi odprtino na nasprotnikovo polje. Kdo bo spretnejši?

Po uvodnem pozdravu so se otroci obeh šol družili pri igri. Nekateri so gradili s kockami, drugi so prevzeli vloge figuric v hiši in gradu, tretji so sestavljali like v slike, nekateri so šli v delavnico pletenja zapestnic prijateljstva, risarji pa so z mavrično barvico risali na črno hrapavo podlago.

Skozi igro in sodelovanje so otroci spoznavali drug drugega in razvijali empatijo. Izkušnja, ki bogati in dela ljudi boljše.

Po igranju je sledilo ledeno presenečenje: SLADOLED. Privoščili so si ga ob vodnjaku pred šolo ter tako sklenili še en lep dan, poln novih izkušenj. 

Hvala, Levčki, in nasvidenje pri nas prihodnje leto! 

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)