PRVI ŠOLSKI DAN

Končno je nastopil ta dan, ko so letošnji prvošolci, polni sijočih pogledov in pričakovanj, lahko odšli v šolo. V petek, 1. 9. 2023,  so se zbrali pred šolo, kjer so jih prijazno sprejeli delavci šole ter petošolci, ki jih bodo v tem šolskem letu spremljali, jim pomagali in se z njimi družili.

Ob sprejemu v prvi razred je prvošolce čakal zanimiv program.

Šestošolci so pod mentorstvom razredničarke Olge Debeljak Babnik odigrali gledališko predstavo Ostržek.

Po srčnem nagovoru ravnateljice so učiteljice učence odpeljale v razred, kjer jih je že čakala prva naloga, in sicer so dobesedno skočili v 1. razred.

V razredu je bilo zanje pripravljenih kar nekaj presenečenj. Najprej jih je pozdravil Vran, razredna maskota, ki jim je v spomin na 1. šolski dan »razdelil« darilca.

Vsi skupaj so se v krogu malce poigrali, se predstavili, fotografirali, zapeli ter si povedali marsikaj lepega, zanimivega. Tudi na šolskih klopeh je bilo pripravljeno vse, kar novi učenci zagotovo potrebujejo; kresnička, knjiga ter slavnostna tortica.

Kmalu so so se učencem pridružili starši in veseli so odšli vsak po svoje obeležit ta pomemben dogodek, še prej pa so učiteljicam obljubili, da se znova vidijo v ponedeljek, ko bodo lahko v šolo prinesli tudi svojo veliko, novo torbo. Tega se vsi veselijo!

(Skupno 472 obiskov, današnjih obiskov 1)