RAZLIČNE PONUDBE (ZUNANJIH IZVAJALCEV) ZA STARŠE

27. 6. 2022

Na Društvu za preventivno delo pripravljajo počitniški program POLETNE MLADINSKE DELAVNICE, namenjene vsem najstnikom, starim od 13 do 15 let. 

Pripravljajo številne zanimive aktivnosti in doživetja, kot so: 

 – delavnice o različnih najstniških temah,

 • ogled mladinskega filma,
 • igranje kreativnih družabnih iger,
 • zabavno presenečenje,
 • tisk na vrečko iz blaga,
 • športne aktivnosti in druženje v parku. 

Program je BREZPLAČEN. Obvezne so predhodne prijave (vidno na plakatu). 

Plakat

Vabilo in prijavnica na pocitniske aktivnosti za najstnike in najstnice 2022

26. 6. 2022

Slovenski rokodelski tabor 2022

Na Dolah pri Litiji bo potekal prvi Rokodelski tabor, in sicer od 6. do 8. julija 2022. Vanj bo vključenih 10 otrok med 12. in 17. letom starosti. 

Projekt je predlagal Konzorcij rokodelskih centrov Slovenije, podprlo ga bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, zato je tabor brezplačen. 

Organiziranega prevoza na tabor in nazaj domov ni. 

Prijave se zbirajo do vključno 30. 6. 2022 oz. do zapolnitve kvote 10 otrok. 

Info in prijave: Gregor Strajnar, tel. 031 605 540, el. pošta: gregor.strajnar@gmail.com

16. 6. 2022

Mestna knjižnica Ljubljana (enota Bežigrad) že tretje leto pripravlja projekt Bedimo z Leonardom: Noč v knjižnici. Gre za projekt, s katerim skuša starejše osnovnošolce (7., 8. in 9. razred) navdušiti za naravoslovne znanosti. 

Tako bodo osnovnošolci lahko prebili skupno noč v knjižnici, in sicer s petka, 23. 9. 2022, na soboto, 24. 9. 2022. 

Več informacij je na spodnjem letaku. 

 

14. 6. 2022

Vabilo k sodelovanju v oddaji V petek zvečer. 

Oddaja V petek zvečer je glasbena in razvedrilna oddaja, ki z novimi standardi televizijske glasbene produkcija ostaja osrednja glasbena oddaja v Sloveniji. V prihajajoči sezoni vabi nasproti mlade pevce, stare med 6 in 16 let, ki bi jih nastop v glasbeni oddaji ob spremljavi vrhunskih inštrumentalistov motiviral do te mere, da bi se prijavili k sodelovanju. 

Pred zaključkom šolskega leta je zato predvidena prva avdicija, proti koncu meseca avgusta pa druga. 

Novi talenti bo stalna rubrika jesenskega dela oddaje, ki ne bo tekmovalne, temveč predstavitvene narave. 

13. 6. 2022

Osnovnošolci zadnje triade, dijaki in študentje lahko koristijo digitalne bone ’22 za nakup računalniške opreme. 

Podjetje BBT vabi, da digitalni bon v višini 150 € izkoristite pri njihovem podjetju. 

Bon lahko vnovčite za nakup nove, rabljene ali obnovljene računalniške opreme. Več si lahko preberete  tukaj: https://www.bbt.si/digitalni-bon-2022.2

Zaloga opreme je razvidna na naslovu https://www.bbt.si/prenosniki.

9. 6. 2022

Priprave na Poletni tabor inovativnih tehnologij so že v polnem teku!
Ekipa PTIT UL FE bo učence in dijake popeljala v svet elektrotehnike in multimedije, zaradi povečanega zanimanja pa je odprla dodatno delavnico Od laserja do e-papirja in dodala nekaj prostih mest na obstoječih delavnicah.

Pohitite! Prijave sprejemajo do zapolnjenih dodatnih mest!

9. 6. 2022

Letos so Mladi zmaji za čas poletnih počitnic pripravili pester nabor izletov – dvakrat se bodo odpravili v Movieland, na vrhuncu poletja pa bodo prespali v zavetrju avtobusov in se preizkusili v vožnji kajakov na Ljubljanici. 

Organizirajo Pustolovski tabor – Pot pod noge in Multimedijski tabor –  Ustvari film.

Gostovali bodo v Zavetišču Gmajnice, letošnja novost pa je gostovanje v Živalskem vrtu Ljubljana, kamor se bodo namesto domov odpravili po 4. dnevu spoznavanja Zavetišča.

Pripravili so tudi gibalni seminar Gibosfera, glasbeni natečaj Hit betona in dogodek Biti mlad je zakon, ki bo zaokrožil poletje.

 

Več informacij in prijave tule.

9. 6. 2022

Otroški knjižni festival je na Vodnikovi domačiji Šiška priljubljena stalnica. Ob koncu šolskega leta in pred začetkom poletnih počitnic za otroke bo letos že 8. leto zapored potekala celodnevna zabava s knjigami.

Otroški knjižni festival 2022 bo na sporedu to soboto, 11. 6., cel dan, med 10. in 19. uro, na Vodnikovi domačiji v Šiški.

Praznični dan knjig za otroke in mlade poleg knjižnega sejma otroške in mladinske literature zajema še številna pripovedovanja, predstave, delavnice, srečanja z avtorji, ilustratorji in na koncu koncert.

Vsi dogodki so brezplačni.

 

Povezava do celotnega dogodka in programa je na povezavi Otroški knjižni festival 2022, posamezni dogodki pa so izpostavljeni še na FB strani, tukaj.

 

9. 6. 2022

Poletavci – poletni bralci

Projekt spodbuja otroke od sedmega do dvanajstega leta, da med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan.

Počitniška bralna akcija traja od 10. junija do 10. septembra.

Nosilka poletne bralne akcije je Mestna knjižnica Ljubljana, pri projektu pa sodeluje še 16 splošnih knjižnic.  


Najpoletavcem
 se lahko pridružijo vsi, stari vsaj 13 let in ne več kot 16. Preberejo tri knjige po lastnem izboru in najkasneje do 10. septembra zapišejo svoje mnenje o prebranem na spletni strani. Konec septembra so vabljeni na zaključno prireditev, kjer ravno tako prejmejo priznanje in majico ter sodelujejo v nagradnem žrebanju.

Pri projektu sodeluje tudi Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS.
Bralci Poletavci, ki med poletjem osvojijo priznanje, lahko jeseni v šoli (po predhodnem dogovoru z mentorjem) uveljavijo priznanje kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

Vabljeni k sodelovanju!

Več o projektu

 

8. 6. 2022

Multimedijski tabor v objemu narave

Mladinska organizacija, ki se že vrsto let ukvarja s poučevanjem multimedije za mlade, skupaj z JZ Mladi zmaji to poletje organizira poletni za zadnje razrede OŠ in srednješolce. Tabor bo potekal v času poletnih počitnic.

Gre za poučno-zabavno preživljanje prostega časa v naravi. Tabor je idealen za mlade, ki jih zanima multimedija in bi se radi naučili snemanja filmov.  Za socialno šibke družine je omogočena brezplačna udeležba, redna cena pa je 71 EUR (vključuje prevoz, nastanitev in hrano).

Povezava do spletnega opisa dogodka z več informacijami: https://socialna-akademija.si/multimedijski-tabor-v-naravi-18-22-7-2022/

Plakat

 

8. 6. 2022

Letošnji literarni festival Slovenski dnevi knjige je tik pred vrati. Tudi tokrat je pripravljen zanimiv nabor dogodkov in delavnic za otroke in mlade.

V priponki je program otroškega sklopa, v katerem so navedeni opisi dogodkov, ki so brezplačni in odprti za širšo javnost. 

Program

 

8. 6. 2022

V priponki je vabilo za udeležbo na Kolesarskem festivalu, ki bo v sredo, 15. 6. 2022, od 10. ure dalje na Kongresnem trgu. Naveden je program dogajanja na odru ter povezava o kolesarskem festivalu Pridružite se kolesarski paradi » Mestna občina Ljubljana

Vabilo

 

6. 6. 2022

Tokrat je šola mladih elektronikov že enajstič. Prostih mest je le 12. Prav zato bi radi videli, da ta prosta mesta zasedejo otroci, ki so tehnično nadarjeni, saj bo takim dogodek prinesel veselje.

Poletna šola bo na Mašunu med 11.08.2022 in 14.08.2022. Več informacij v priloženih dokumentih.

Poletna šola 1

Poletna šola 2

Poletna šola 3

 

6. 6. 2022

Pošta Slovenije že deseto leto zapored pomaga z akcijo Poštar Pavli polni šolske torbe Zvezi prijateljev mladine Slovenije. V dobrodelni akciji zbira denar za nakup delovnih zvezkov oziroma šolskih potrebščin in materialnih prispevkov za nakup delovnih zvezkov oz. šolskih potrebščin in materialnih prispevkov v obliki zvezkov, barvic, svinčnikov ter drugih šolskih potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin. 

Finančno pomoč lahko posamezniki od 3. junija do 9. oktobra 2022 prispevajo z nakazili na TRR SI56 6100 0000 3512 232, sklic SI12 1724511900002, namen “Poštar Pavli polni šolske torbe”, ali s pošiljanjem SMS-ov na telefonsko številko 1919; s ključno besedo SOLA prispevajo 1 evro, s ključno besedo SOLA5 pa 5 evrov. 

Tisti, ki se bodo odločili za materialne prispevke, lahko kupijo šolske potrebščine tudi v poslovalnicah Pošte Slovenije, kjer jih hkrati oddajo. Zbiranje šolskih potrebščin bo zaključeno 5. avgusta 2022. Zbrane potrebščine bo Zveza prijateljev mladine Slovenije razdelila otrokom do začetka novega šolskega leta. 

 

 

2. 6. 2022

Lions klub Ljubljana Iliria vabi na dobrodelno Kresno noč.  

Z željo po miru svojo pozornost tokrat namenjajo ukrajinskim otrokom in mladim, ki so se pred vihrami vojne – grobo in nenadno prikrajšani za brezskrbnost odraščanja – zatekli v Slovenijo.  

K sodelovanju so povabili eminentne slovenske glasbenike, kot so  

Vlado Kreslin, Hamo, Boštjan Dermol, Nuška Drašček in Maja Keuc. 

Častno pokroviteljstvo večera je prevzel Njegova Ekscelenca Mihajlo Brodovič, veleposlanik Republike Ukrajine v Sloveniji. 

 

Toplo vabljeni, da se pridružite v ponedeljek, 20. junija 2022, ob 19.30  v ljubljanskih Križankah. 

 

Svoj delež za mlade iz Ukrajine boste prispevali z nakupom vstopnice za Kresno noč 2022.  

Sledite tej povezavi za prijavo in plačilo. 

 Vabilo

  

31. 5. 2022

GrabART music prireja poletni dnevni tabor za otroke, in sicer v centru mesta – na Taboru. 🙂

Tabor je zasnovan zelo izobraževalno. Mentorji prihajajo z različnih področij umetnosti in so že dolga leta aktivni na področjih izobraževanja mladih. Otroci bodo imeli priložnost doživeti izkušnje, kot so rap delavnica, gledališka delavnica, beatbox delavnica, delavnica studijskih efektov, delavnice ročnega ustvarjanja, raziskovanje glasbe po Edgar Willems pedagogiki ipd.

Plakat

 

31. 5. 2022

Pedagoška fakulteta v Ljubljani ponuja brezplačno učenje začetnih korakov slepega tipkanja

K sodelovanju so povabljeni učenci 7. in 8. razreda:

 • učenci s potrjeno disleksijo, oz. potrjenimi primanjkljaji (PPPU) na področju branja (učenci z odločbo) 
 •  in učenci, ki  nimajo posebnih potreb ali statusa nadarjenega učenca. 

V primeru, da bi želeli kakršnekoli dodatne informacije,  pišite na e-naslov Janja.Kosir@pef.uni-lj.si ali pokličite na telefonsko številko: 031 802 682.

Plakat

27. 5. 2022

Smučarski skakalni klub Ilirija bo v četrtek in soboto, 2. in 4. junija, v ljubljanskem Mostecu priredil tradicionalni festival Skoč’ v Mostec, eno od največjih in najstarejših skakalnih prireditev pri nas. Prireditev je odprtega značaja in brez vstopnine, udeležilo pa se je bo več kot dvesto smučarskih skakalk in skakalcev iz vse Slovenije – od najmlajših »zmajčkov« do dvakratne olimpijske prvakinje Urše Bogataj, prideta pa tudi člana srebrne olimpijske ekipe Lovro Kos in Cene Prevc

Na festivalu Skoč’ v Mostec se bodo s smučarskimi skoki na mobilni skakalnici Mini Planica lahko spoznali tudi naši najmlajši. 

Mini Planica bo mladim zmajčkom v Mostecu na voljo:

– v četrtek, 2. junija, od 16. ure dalje in

– v soboto, 4. junija, od 9. ure vse do večera.

Skakalnica Mini Planica je dolga tri metre, za opremo bo poskrbljeno.

 

dopis Mini planica vrtci in šole

 

26. 5. 2022

Zavod za oskrbo na domu želi pridobiti nove sodelavce. Več informacij je objavljenih na plakatu. 

Plakat

 

10. 5. 2022

Janja Čolić, žena, mama in osnovnošolska učiteljica angleščine, pedagoginja, ki poučuje izbirni predmet Filozofija za otroke, je pred kratkim  ustanovila FB stran PikicaStonoga, kjer se posveča predvsem vsebinskim objavam na temo kakovosti družinskih odnosov, starševstva in vzgoje. Ponuja brezplačni delavnici:

 • Kako se učiti angleščino, da bom uspešen/a? in
 • 5 jezikov ljubezni otrok in najstnikov.

S svojim delovanjem želi doseči čim več otrok, najstnikov in staršev. Prizadeva si ustvarjati tople, iskrene odnose, kjer bodo otroci srečni in zadovoljni.

Skozi šolsko leto 2022/2023 bo preko Zooma, ki je orodje, ki omogoča vsem udeležencem, ne glede na kraj bivanja, da se udeležijo brezplačnih delavnic, ponujala tudi:

 • brezplačne urice konverzacijske angleščine,
 • brezplačne razlage angleških časov,
 • brezplačne nasvete staršem, kako pomagati otroku pri učenju angleščine doma in
 • brezplačno delavnico 5 jezikov ljubezni, saj se mi zdi sporočilo knjige na temo 5 jezikov ljubezni Garyja Chapmana pomembno.

Poleg brezplačnih vsebin organizira tudi POLETNI TABOR ZA DEKLETA MAŠ TO!, saj se ji zdijo ravno dekleta tista ranljiva skupina, ki je včasih niti učitelji niti starši ne dosežejo, potrebujejo pa ravno v najstniških letih veliko skrbi in pozornosti.