NAGRADNI IZLET ZA MLADA PRULSKA RAZISKOVALCA NA 36. SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV IN NJIHOVIH MENTORJEV LJUBLJANA

Lanska devetošolca Filip Demšar in Luka Lindič sta za prvouvrščeno raziskovalno nalogo na 36. Srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev Ljubljane “Zaupajmo v lastno ustvarjalnost”  s področja sociologije osvojila imenitno nagrado, in sicer dvodnevno potovanje v Verono, Safari in Gardaland. Skupaj s svojo mentorico, go. Olgo Debeljak Babnik, se je Luka Lindič (Filip Demšar je bil odsoten) podal na  dvodnevni nagradni izlet v Verono, safari park Natura Viva, živalski vrt in zabaviščni park Gardaland.

Potovanje v sosednjo Italijo se je začelo v četrtek, 29. 6. 2023, iz Ljubljane po avtocesti do parka Natura Viva, ki spada med največje evropske safari parke.

Obiskali so Verono, mesto zaljubljencev Romea in Julije. Sprehodili so se po starem delu mesta, si pogledali trg Bra s slovito areno, znameniti Julijin balkon, Zeliščni trg, Gosposki trg in grobnico nekdanjih vladarjev Scaligerijev.

V safari parku so se z avtobusom zapeljali med prosto živeče živali in doživeli občutek pravega safarija. Občutili so čisto pravo Afriko med žirafami, zebrami, levi, nosorogi in drugimi divjimi živalmi ter si ogledali tudi živalski vrt. Poleg bogate zbirke domorodnih in eksotičnih živali so si v tem delu ogledali še makete dinozavrov v naravni velikosti.   

V petek so se podali na celodnevno pustolovščino v  zabaviščnem parku GARDALAND. Tam so se zabavali v štirih tematsko različnih vasicah in ob različnih atrakcijah  –  fantazijskih, pustolovskih in adrenalinskih. Doživeli so nepozaben, sproščen dan ob raznih zabavnih igralih, se podali na pustolovščino in labirint Jumanji, se preizkusili v vožnji na Atlantidi inbrzicah džungle, se spuščali s čolnom po divjem Koloradu, doživeli adrenalinsko dogodivščino Mammut,  Blue Tornado in še in še.   

Bilo je nepozabno. 

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)