Do danes

Na Osnovni šoli Prule se je zvrstilo mnogo učiteljev. Med njimi je tudi nekaj slovenskih pisateljic in pisateljev, kot so Angela Vode, Branka Jurca in Tone Seliškar. Tone Seliškar je na šoli kar 17 let poučeval ročna dela. Ko so sredi osemdesetih let prejšnjega stoletja razmišljali o preimenovanju šole, so se odločili, da jo poimenujejo po njem. Tako je 11. novembra 1985 šola na Prulah postala Osnovna šola Toneta Seliškarja. Na Toneta Seliškarja in na čas, ko je šola nosila njegovo ime, spominja njegov doprsni kip, ki še danes stoji ob vhodu šole.

Vendar se to ime nikakor ni prijelo. Kot pravi Dušan Merc, pisatelj in nekdanji dolgoletni ravnatelj Osnovne šole Prule:

»Osnovna šola Prule je bila vedno Osnovna šola Prule.
Karkoli se je v stavbi dogajalo, karkoli se je politično in državno okolje menjavalo, stavba je bila vedno namenjena vzgoji in izobraževanju. Njena lega in razkošnost kažeta na to, da sta bila kraj in oblika skrbno izbrana, da še danes, ko je okoli nje že na vse strani zraslo mesto, predstavlja velik in tudi lep objekt, ki navzven kaže svoj pomen.«

              Na številski trak

 

(Skupno 409 obiskov, današnjih obiskov 1)