PODJETNIKI PODJETJA PRULKUL V BENETKAH

V soboto, 22. 6. 2024, je sledil sklepni del podjetja PrulKul – realizacija zastavljenega cilja. Mladi podjetniki so si namreč zadali cilj, da izkupiček denarja, ki so ga prejeli s prostovoljnimi prispevki, namenijo izletu v Benetke.

Tedaj nihče ni zares verjel, da bi bilo kaj takega dejansko možno. Vse skupaj je bilo bolj kot ne hec.

Ampak …

Kot je zapisano na embalaži prulske ploščice: »Naj vam prulska ploščica pričara nasmeh in samozavest. Naj vas varno popelje skozi različne izzive sanjam naproti. In naj vas vsakokrat spomni, da je za dosego cilja potrebno znanje, delo, navdušenje, ustvarjalnost, sodelovanje in iskanje kreativnih rešitev.«

Mladi podjetniki so vse od start up vikenda dalje, torej v zadnjih dveh letih, opravili veliko dela, bili zelo ustvarjalni, združili moči, sodelovali in dokazali, da je vse mogoče — celo Benetke! Različne ovire, na katere so naleteli, so vzeli kot izziv, jih premagali in uresničili svoje sanje.

V soboto so se s turistično agencijo Alpetour podali v Benetke. Izleta so se udeležili tudi nekdanji »podjetniki« PruKul, učenci, ki so letos v 1. letniku srednje šole.

Kljub silni vročini in potovanju s starejšimi potniki so učenci potovanje sooblikovali po lastni meri in poskrbeli za to, da so se imeli dobro. Na otoku Murano so si ogledali tamkajšnji znameniti nakit in njegovo izdelavo. Zares je čudovit, ampak premium nakit Prulska ploščica mu solidno konkurira.

Potovanje se je zaključilo s sladoledom na idilično-pravljičnem otoku Burano, zabava pa se je nadaljevala na avtobusu vse do polnoči, ko so učenci prispeli v Ljubljano in spoznali, da je zdaj pa čisto zares konec. Pravzaprav je nov začetek, kajti naši devetošolci odhajajo v srednje šole novim izzivom naproti.

Mentorji Ivan Dović, Jana Gamser, Matjaž Pintarič in Katja Kmetec jim zares čestitamo, da so projekt tako uspešno izpeljali. Želimo jim še veliko ustvarjalnosti in uspešnega premagovanja izzivov na poti do uresničitve svojih sanj.

(Skupno 148 obiskov, današnjih obiskov 1)