ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE V ŠOLSKEM LETU 2022/2023

Tudi v letošnjem šolskem letu je veliko učencev (287) uspešno opravilo slovensko bralno značko, od tega je 20 zlatih bralcev (učencev, ki so vseh devet let opravljali bralno značko). V sredo, 17.  6.2023, so učenci obeležili uspešen zaključek bralne značke. Gostja je bila Anja Štefan, ki je na nastopu za učence od 1. do 4. razreda prepletla svoje pesmi, uganke in ljudske pravljice, učencem od 5. do 9. razreda se je predstavila kot pripovedovalka ljudskih pripovedi z različnih koncev sveta. Pripovedovala je pravljice in povedke ljudskih izročil, pri čemer je izbor pripovedi, dolžino nastopa in zahtevnost besedila prilagodila publiki.  

Zlati bralci so se v torek, 23. 5. 2023, razveselili dogodivščine v obliki obiska sobe pobega. Uspešno so opravili vse preizkuse v sobah Čudežni stroj, Cirkus, Detektivska agencija in Luigi’s kitchen.  

Uradna zaključna prireditev za zlate bralce bo potekala v torek, 30. maja 2023, ob 12. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Program bo vodil in sooblikoval slovenski podkaster, pisatelj, komik, igralec, raper in prevajalec Boštjan Gorenc Pižama. Gosta bosta avtorja letošnje darilne knjige za zlate bralce z naslovom Kako razumeti svet. 50 abstraktnih izumov, avtorica  dr. Tina Bilban in ilustrator Ivan Mitrevski. Za glasbeni del prireditve bo poskrbel Nipke. 

Za konec še posebna pohvala vsem sodelujočim mladim bralcem in njihovim mentorjem za razširjanje bralnih zmožnosti v okviru gibanja bralna značka.  

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)