MEDGENERACIJSKO POVEZOVANJE V 1. b 

Posebno vez otroci spletejo tudi s starimi starši. Zato so se odločili, da k pouku povabimo babice. Otroci so bili nestrpni že od jutra in komaj so čakali, da bo ura 10.30, ko so bili dogovorjeni pred glavnim vhodom v šolo. Kljub temu da se nekateri vidijo z njimi vsak dan, pa je bil ta dan le drugačen. Vabilu so se babice, none, mame … odzvale v zelo velikem številu, česar so bili neizmerno veseli. Tiste, ki so imele neodložljive obveznosti ali službo, pa bodo povabili kdaj drugič.  

Odšli so na opazovalni sprehod v Botanični vrt, kjer smo spoznavali znanilce pomladi, odkrivali življenjska okolja, poslušali zvoke ptic, primerjali naravo pozimi in spomladi, odgovarjali na vprašanja … Vreme je bilo kot naročeno, sončno, prijetno toplo. Proti koncu sprehoda je večina jakne nosila v rokah, kape so pristale v žepih in počutili so se res pomladno.  

Kar so se učenci na učnem sprehodu naučili, so nato na Špici s pomočjo učnih listov še ponovili in utrdili. Pri branju navodil in pri reševanju so pomagale tudi babice.  

Za konec pa pesem Mali zvonček Mire Voglar, ki je lepo zaokrožila dve uri pouka v naravi.  

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)