UMETNOST NAS POVEZUJE

Različni narodi imajo različne kulture, mešanje le-teh je danes nekaj običajnega. Na vsakem koraku pa nas povezuje umetnost, dejavnost, katere namen je ustvarjanje, ki pomembno spremlja človeka pri njegovem kulturnem razvoju.

Da to drži, so v petek pred počitnicami dokazali tudi učenci Osnovne šole Prule. Takrat je v šoli namreč potekala proslava ob slovenskem kulturnem prazniku, Prešernovem dnevu. Ta je bil letos v času zimskih počitnic, zato je bila proslava izvedena 3. 2. 2023. Nastopajoči so se gibali na okroglem odru, kar je bil kar velik izziv, saj so morali paziti, da je bila celotna publika deležna njihovega nastopa. Posebno vzdušje so pričarali s svetlobnimi efekti, ki so nastali s pomočjo svetilk na mobilnih telefonih ter strgalnikov ali t. i. ribežnov in zgoščenk. Ustvarjalnost in inovativnost sta bili glavni vodili letošnje prireditve, še lepše pa je, da je ustvarjanje umetniških nastopov prijateljsko povezalo ustvarjalce in poustvarjalce. K medsebojni povezanosti, prijateljstvu in miru pa nas spodbuja tudi France Prešeren s 7. kitico Zdravljice, besedilom naše slovenske himne:

Živé naj vsi naródi,
ki hrepené dočakat’ dan,
da koder sonce hodi,
prepir iz svéta bo pregnan,
da rojak
prost bo vsak,
ne vrag, le sosed bo mejak!

Po koncu prireditve so si učenci in učitelji na glavnem stopnišču lahko ogledali tudi likovno razstavo učencev naše osnovne šole. Na koncu so si zaželeli prešerno preživet Prešernov dan in veselo odkorakali počitnicam naproti.

 

 

(Skupno 371 obiskov, današnjih obiskov 1)