RASTEM S KNJIGO

V okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo, ki poteka pod okriljem Javne agencije za knjigo Republike Slovenije, so se sedmošolci odpravili na ogled Mestne knjižnice Ljubljana, v enoto Otona Župančiča.

Pred knjižnico je sedmošolce pričakal g. Tone Obadič in jim predstavil njeno zgodovino ter nadaljeval v notranjosti, kjer so se učenci ustavili pred Župančičevo spominsko sobo in spoznali nekaj o življenju in delu tega slovenskega književnika ter prevajalca. 

Ogledali so si celotno knjižnico (mediateko, stripoteko, posebne učilnice …), spoznali, kaj vse jim poleg izposoje gradiva še nudi knjižnica, nato pa odšli na mladinski oddelek, kjer jim je gostitelj predstavil, kako se postavitev gradiva v tej enoti razlikuje od drugih in zakaj.

 

V pravljični sobi so se učenci pogovarjali o branju knjig in stripov, dobili vpogled v aktualno kvalitetno mladinsko literaturo ter spoznali avtorico letošnje darilne knjige za sedmošolce in njen roman. Ogledali so si tudi predstavitveni film. Ob koncu je vsak v dar prejel knjigo Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh, ki je tudi ena od dveh knjig, predpisanih za letošnje tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje.

 

Doma in v šolski knjižnici so svoje vtise o obisku knjižnice strnili v spletni učilnici.

 

Učenec 7. b-razreda med reševanjem nalog v spletni učilnici

Učenci 7. a-razreda, deloma skriti za podarjenimi knjigami

Učenci 7. c v šolski knjižnici

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)