MEDGENERACIJSKO BRANJE

Piškoti, čaj in branje knjig ob božični smrečici je lahko zelo prijetno. 

Letos sodelujemo v projektu Medgeneracijsko povezovanje ob literarnih delih, ki so namenjena najstnikom in odraslim (v nadaljevanju MG-projekt). Ciljne skupine so prvotno mlade bralke in bralci, osnovnošolci in srednješolci, ter odrasli, pa tudi starejše bralke in bralci, ki se povežejo v bralne skupine. Na terenu pa so se z razvojem oblikovale še drugače raznolike MG-skupine, npr. učenke in učenci z različnih razrednih stopenj; dve generaciji učiteljic in učiteljev; učenke, učenci in starši istega razreda z razrednikom. 

V torek, 20. 12. 2022, je v sodelovanju z Društvom Bralna značka v šolski knjižnici potekala medgeneracijska bralna čajanka.  

Čajanke se je udeležila skupina 10 učencev iz različnih razredov in 3 odrasli. Po uvodnem spoznavanju, ki je bilo potrebno, saj so se zbrali učenci iz 3., 5. in 8. razreda, dve učiteljici in knjižničarka, je sledilo branje in klepet ob čaju in piškotih. Prebirali so knjige z naslovom Moj dedek, kralj majhnih stvari in dvojezično poezijo ter uganke iz knjige S prstom na luni.  

Prisrčno vabljeni k spremljanju in sodelovanju v projektu.  

(Skupno 378 obiskov, današnjih obiskov 1)