SPREJEM PRVOŠOLCEV V ŠOLSKO SKUPNOST

Predstavnik šolske skupnosti iz 8. b, Jakob Podlesnik, je pripravil opis dogodka ob sprejemu prvošolčkov v šolsko skupnost, za fotografije pa je poskrbela Ana Černič iz 9. b.

V torek, 26. 11. 2019, smo v šolsko skupnost sprejeli letošnje prvošolce. Zanje so učenci šole ter predstavniki šolske skupnosti pripravili zanimivo prireditev.

Brata Gal (3. b) in Filip (6. b) Demšar  sta  v uvodu prireditve na violončelih zaigrala pesem Veseljaček.

Učenki iz 9. b, Tara Doles in Ela Zaletel, sta prijazno sprejeli učence prvih razredov, njihove učiteljice ter ravnateljico in pomočnico ravnateljice. Povezovali sta tudi celoten dogodek, da pa bi učenci prvih razredov razumeli smisel celotnega dogodka, sta jim za začetek na zabaven način razložili, kaj sploh šolska skupnost je in kaj so njene naloge.

Štiri učenke iz 8. c, Ula Gorogranc Čargo, Katja Ivanova, Daša Kernel in Mateja Planinc, so se predstavile s plesno točko, ki je bila mešanica kavbojskega in sodobnega plesa (fotografije žal ni, ostali so le spomini na to čudovito točko).

Nato so se predstavile Maja Križanič, Ema Gorogranc Čargo, Gaja Spasić, Liza Turk in Julija Bertole, učenke iz 4. a, z dvema zanimivima izštevankama »Ani bani« in »Le poslušaj vsak.«

Za tem je Alina Jarh iz 5. b zrecitirala kratko in zanimivo pesem o učenki Alenki, ki so jo učenci z zanimanjem poslušali.

Učenca 6. c, Gašper Strmčnik in Aldina Rastoder, sta vodila zanimiv kviz o šoli. Želela sta se prepričati, ali prvošolci dovolj dobro poznajo OŠ Prule in pravila šole, da bi bili sprejeti v šolsko skupnost. To je bil del prireditve, ki so ga prvošolci najbolj pričakovali. Ko je bila trditev pravilna, so prvošolci vstali. Če pa trditev ni bila pravilna, so si pokrili usta s prstom in dejali: »Šššššššššššššš!«

Nato sta nam zaplesala še dva učenca 8. c,  in sicer Aliče Osvald Posavec ter Dongxian Xiao. Ob njuni točki so učenci prvih razredov zelo uživali.

Na prireditvi je zapela tudi Zoja Kupljen iz 6. b. Predstavila se je s skladbo Josepha Haydna »Jesensko listje« ob spremljavi klavirja.

Nato sta na oder zopet prišla Gašper in Aldina, ki sta izpeljala še drugi del kviza za prvošolce. V tem delu so prvošolci s svojimi odgovori nasmejali celotno občinstvo. Ob koncu kviza so predstavniki šolske skupnosti soglasno sprejeli odločitev, da prvošolci dovolj dobro poznajo OŠ Prule.

Še zadnjo plesno točko na nastopu so izpeljale Ana Černič, Tara Doles iz 9. b in Dora Intihar iz 7.c. V koreografiji je bilo kar nekaj stoj ter koles.

 

Za konec pa nam je Vokalna skupina OŠ Prule v sestavi Tina Sbrizaj, Hana Varlec Odlazek, Lana Burjak Novak, Naja Žitnik in Lara Kračun, vse učenke 7. c,  zapela pesem Dober dan, življenje na besedilo Toneta pavčka. Na klavirju jih je spremljala učiteljica Petra Mauko, na violini Zara Barbarić iz 8. c, Mustafa Aljić iz 6. b pa je poskrbel za vokalne bobne.

Ko se je predstavitev končala, so se prvošolci s svojimi učiteljicami vrnili v učilnice. V razredih so prejeli plaketo za sprejem v šolsko skupnost ter sladko malenkost.

(Skupno 493 obiskov, današnjih obiskov 1)