IZŠLE SO ISKRICE

V šolskem letu, ko Osnovna šola Prule praznuje 110-letnico svojega delovanja, so učenke literarno-novinarskega krožka pripravile šolsko glasilo Iskrice z namenom obeležitve te visoke obletnice. Večina rubrik je zapolnjena s spomini na čas, ko so prulske klopi gulili starši, stari starši in znanci, posamezniki, ki so s svojih delom poznani širše, učiteljica, ki se je je letos upokojila in je praktično celo življenje preživela na prulski šoli, in učenci, ki so del Osnovne šole Prule sedaj, 110 let po njenem nastanku. Vsebina razkriva dogodke, ki so se leta okoli 1911 zgodili v svetu, in neverjetna dejstva o šoli na sploh. V stalni rubriki Pesnimo in pišemo so literarna poustvarjanja, ki nastajajo v razredu. Pomemben del glasila predstavlja likovna podoba, ki celotno glasilo zaokroži v celoto. 

Glasilo lahko berete na spletni strani šole pod zavihkom Knjižnica/Iskrice, v šolski knjižnici, v razredu (tudi naslednje šolsko leto) in na steni šole v pritličju. 

Zahvala mentoric Iskric, Andreje Popović in Suzane Zgonec, gre vsem, ki so pomagali pri nastanku, tako gospe ravnateljici za uvodno besedo in za financiranje tiskanih izvodov, gospe knjižničarki za zapis Iskric v NUK-u, mentorjem in avtorjem člankov in literarnih ter likovnih izdelkov, gospe Sandri Šeme za intervju, prvošolcem in devetošolcem, ki so sodelovali v kratki anketi, staršem, starim staršem in znancem, ki so sodelovali v anketi, znanim osebam, ki so se izpostavili tudi z imenom, priimkom in sliko, kot tudi ekipi literarno-novinarskega krožka v sestavi Alje Sterle, glavne urednice in novinark Beti Bandelj, Tie Babić, Zale Pirc, Pie Vezjak, Nine Lavrič in Tjaše Bizjak. 

Iskrice z naslovnico devetošolke Ivane 

Iskrice kot stenski časopis (rubrika Pesnimo in pišemo je posebej v vitrini)

Učenci 7. c prebirajo Iskrice 

Ana pri branju Glose, na pesniškem natečaju nagrajene pesmi devetošolke Lucije 

 

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)