SREČANJE 32. MESTNEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA V MESTNI HIŠI V LJUBLJANI

V četrtek, 17. 3. 2022, je v Mestni hiši v Ljubljani potekal 32. Mestni otroški parlament na temo Moja poklicna prihodnost v organizaciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana.

Zakaj sem poklican, kaj je moje poslanstvo, kaj mi ponuja 4. industrijska revolucija, v kateri trenutno smo …? Na ta in na še mnogo drugih vprašanj so odgovore iskali mladi delegati. Našo šolo je uspešno zastopal Filip Demšar iz 8. b-razreda.

Učenec Filip pred Mestno hišo

 

Mladim delegatom so prisluhnili naslednji povabljeni gosti:

  • Jože Ruparčič, namestnik Varuha ČP RS
  • Breda Primožič Novak, predstavnica MOL
  • Sara Gošnak, Center RS za poklicno izobraževanje
  • Nives Felič, Zavod NEFIKS
  • Darja Groznik, predsednica ZPMS

 

Mladim delegatom je 4. industrijsko revolucijo predstavil Matej Cepin iz Socialne akademije. Sledila je delavnica po skupinah, kjer so delegati razmišljali o pozitivnih in negativnih straneh 4. industrijske revolucije ter tudi o priložnostih, ki jih le-ta ponuja.

Matej Cepin iz Socialne akademije predstavlja 4. industrijsko revolucijo

V skupinskem delu aktivno sodeluje tudi naš delegat Filip Demšar

Pozdravil jih je tudi župan Mestne občine Ljubljana, g. Zoran Janković.

 

Mladi delegati so izbrali tudi najboljšo od 32 akcij, izvedenih na šolah, in največ glasov je prejela akcija Za en dan otroci prevzamejo vodenje Osnovne šole Bežigrad.

Osnovna šola Prule z akcijo Moj poklic, moja prihodnost tokrat ni bila izbrana. Vendar pa se moramo pohvaliti z izjemnim uspehom Filipa Demšarja, saj je s svojim aktivnim sodelovanjem vse prisotne navdušil s konstruktivnim razmišljanjem. Izbran je bil, da našo šolo zastopa tudi na 32. Regijskem  in 32. Nacionalnem otroškem parlamentu v Državnem zboru Slovenije. Za uspeh mu iskreno čestitamo.

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)