MANJŠE SPREMEMEMBE PRI IZVEDBI POUKA NA DALJAVO

Glede na to, da se pouk še vedno izvaja na daljavo, smo se po izvedeni anketi o pouku na daljavo odločili za nekaj manjših sprememb, in sicer:

 

  1. Po novem bodo video konference na predmetni stopnji (6. do 9. razred) potekale pri vseh predmetih (pri nekaterih na 14 dni). Kljub večjemu številu video konferenc smo bili pozorni na to, da število slednjih na posamezni dan ni pretirano.

 

  1. Na razredni stopnji (1. do 5. razred) bo v okviru obstoječih video konferenc enkrat tedensko izveden pouk angleščine. V 4. in 5. razredu bo občasno preko video konferenc izveden pouk glasbene umetnosti.

 

  1. Posledično so spremembe v urnikih. Novi urniki, ki začnejo veljati že z 11. 1. 2021,  so razvidni v tedenskih načrtih, na predmetni stopnji tudi v spletnih učilnicah oddelkov.

 

  1. Video konference bodo nadomestile uro pouka posameznega predmeta.

 

  1. Tedenski pregled dela je izboljšan. Po novem je oblikovan kot urnik, pri vsakem predmetu so razvidne pomembne naloge, video konference, morebitna preverjanja, ocenjevanja znanja. V anketi so bile podane tudi dodatne smiselne izboljšave, za izvedbo katerih pa bi potrebovali nekoliko več časa.

 

Kljub temu da so spremembe pripravljene z namenom izboljšav ter s ciljem učencem (in tudi staršem) olajšati učenje, bodo sprva gotovo povzročile nekaj zapletov ter delno porušile ustaljeni način, ki so ga učenci že vajeni. Verjamemo, da se bodo učenci zlahka in hitro navadili na spremenjeni urnik in da bomo s spremembami vsi skupaj lažje dočakali pouk v šoli.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)