OBMOČNI OTROŠKI PARLAMENT

V torek, 11. 2. 2020, je na OŠ Prežihovega Voranca v Ljubljani potekal območni otroški parlament. Našo šolo je zastopalo 7 učencev: Maša, Gala in Nina Ana iz 4. razreda, Martin, Mark in Filip iz 6. razreda in Sara iz 8. razreda. Z učenci drugih šol iz ljubljanskih centrskih šol, so se pogovarjali o letošnji temi otroškega parlamenta “Moja poklicna prihodnost”.

Delo je pod vodstvom mentorjev potekalo po skupinah, znotraj katerih so učenci izmenjevali svoja mnenja o posameznih podtemah –  pametna izbira poklica, kje in na kakšen način se izobrazimo za poklic, Slovenija, Evropa, Svet – pozitivno, negativno, zanimivo, vpliv medijev in družbenih omrežih na izbiro in oblikovanje poklicev, poklici preteklosti, sedanjosti in prihodnosti – kam gremo, kaj potrebujemo. Učenke Gala, Nina Ana in Maša so sodelovale v skupini učencev 4. in 5. razreda, kjer so se pogovarjali na splošno o vseh podtemah, starejši predstavniki pa so glede na skupino, v katero so bili razvrščeni z žrebom, podrobneje razmišljali in debatirali o določeni podtemi.

Vsaka skupina je izdelala plakat in poročala ostalim o svojih zaključkih.

Po predstavitvi sklepov vsake podteme je bil čas namenjen skupni razpravi, v katero so se nekateri učenci aktivno vključevali in pokazali svoje govorne spretnosti.

Ob koncu so sledile še volitve občinskega predstavnika za mestno otroško vlado, ki bo obenem tudi predstavnik na regijskem in nacionalnem otroškem parlamentu, ter volitve njegovih dveh namestnikov. Za enega od namestnikov je bil izvoljen naš učenec Filip Demšar iz 6. b, ki bo OŠ Prule v mesecu marcu zastopal tudi na mestnem otroškem parlamentu.

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)