VZPON NA OSOLNIK

Petošolci so se v sredo, 8. 1. 2020, odpravili na planinski pohod. Pot jih je vodila na vzpetino Osolnik, ki je bila tega dne obdana s soncem. Z avtobusom so se odpeljali do Medvod, od tam pa proti Trnovcu, ki je bil izhodiščna točka in leži na 390 m nadmorske višine. Od vznožja so se povzpeli na 858 m visok Osolnik, ki se nahaja južno od Škofje Loke in zahodno od Medvod ter sodi v Polhograjsko hribovje.

Učenci so aktivno preživeli čas v naravi, kulturno in spoštljivo so se obnašali do sošolcev, učiteljev, drugih pohodnikov in do narave. Poskrbeli so, da so naravo pustili neokrnjeno, saj so vse odpadke odnesli nazaj v dolino. Med potjo so ponovili pojem nadmorska višina. Tudi ta vrh ima vpisno knjigo v skrinjici in žig. V športno knjižico Krpan so učenci odtisnili žig z označeno nadmorsko višino in tako potrdili svoj vzpon na Osolnik.

Vseskozi jih je spremljala dobra volja.  Med potjo so opazovali naravo, si krajšali čas s prijetnim klepetom in petjem ter od daleč občudovali zasneženi Grintovec, ki se je s svojimi 2558 m metri ponosno bohotil pred njimi v svoji snežni podobi.

Čas je hitro mineval …

Z vrha Osolnika, na katerem stoji cerkev sv. Mohorja in Fortunata, se je odprl prelep razgled na Polhograjsko hribovje in del Kamniško-Savinjskih Alp.

(Skupno 195 obiskov, današnjih obiskov 1)