PRAZNIČNA NASTOPA ZA DRUŽINE UČENCEV 1. a

V sredo, 11. decembra 2019, so učenci 1. a z učiteljicami Sandro, Sabino in Andrejo s prazničnim koncertom obdarili svoje družine. Dopoldne so na Mali oder prišli babice in dedki, popoldne pa še starši in drugi sorodniki.

Otroci so se na nastop pripravljali ves mesec. Vadili so in izdelovali darilca ter voščilnice za svoje goste. Na prste so spletli šale, iz mase oblikovali skodelico, voščilnice pa so izdelali v zahtevni akvarelni tehniki.

Tako pripravljeni so nestrpno pričakovali nastop. Dopoldne so prišli babice in dedki. Napolnili so dvorano in navdušeno ploskali svojim vnukom. Ti so jih na koncu objeli in jim izročili darilca. Gostje so odhajali z iskricami v očeh in povedali, da jim je prireditev polepšala dan.

Popoldne je napetost še narasla. Otroci so pričakovali starše in druge sorodnike. Ti so do zadnjega stola napolnili dvorano. Luči so ugasnile.

Na odru so se otroci skrili in ob zvokih glasbe pokukali izza zaves ter zaplesali škratji ples. Nato so peli, igrali na inštrumente, se zabavali ob zvočni improvizaciji pravljice in v črnem gledališču zaplesali ples snežink. Bilo je prisrčno, navihano in čarobno.

Iz dvorane Malega odra so se starši odpravili v učilnico, kjer so jih v soju svečk pričakali njihovi malčki. Darilca, objemi, nasmehi, hvaležnost … Za trenutek se je ustavil čas.

Ob sladkanju in klepetanju je minil lep večer, poln topline in bližine.

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)