PEKARNA MIŠMAŠ IN ZAKLJUČNA PRIREDITEV ZA STARŠE

Na Malem odru OŠ Prule so učenci 5. b-razreda 6. 6. 2019 starše in pozdravili s skupinskim nagovorom, sledila je gledališka igra Pekarna Mišmaš, ki je bila prežeta s petjem in plesom. S prepevanjem pesmic in branjem pozitivnih misli smo se od naših obiskovalcev poslovili. Za slovo pa jim je mojster Mišmaš spekel odlične marmeladne piškote. Mljask. Pa dober tek!

 

 

 

 

Ali veste, kako dobri pek Mišmaš peče kruh? 

Znana slovenska pisateljica Svetlana Makarovič je pred več kot tremi desetletji napisala zgodbo, v kateri nam razkriva skrivnost pekarne, ki slovi po vseh sosednjih vaseh, zgodbo o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim in otrokom daje kruh zastonj, zgodbo o zlobni in jezični Jedrt, ki hoče za vsako ceno izvedeti, kako Mišmašu uspe speči tako dober kruh, in zgodbo o ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se končno odloči ostati kar pri Mišmašu.

Mišmašev recept 

Za 8 žemljic potrebuješ:

3 g kvasa

1 ščepec soli

1 jedilno žlico olja

35 dag bele moke

20 dcl tople vode

Bele, sive in črne miške mesijo žemljice. Dajo jih v pečico na 230 °C in jih pečejo 20 minut. Kako miške vedo, kdaj bodo žemljice pečene? Čisto preprosto. Takrat, ko zlato rumeno zažarijo. Takrat jih je treba vzeti iz pečice. Pa le previdno, da se ne opečete!

Mišmašev kruh je najboljši daleč naokrog in konec!

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)