OBISK NA GOETHEJEVEM INŠTITUTU

V četrtek, 11. aprila 2019, so učenci 8. in 9. razreda, ki obiskujejo nemščino kot izbirni predmet, po pouku obiskali Goethe-Institut Ljubljana. Inštitut ima svoje prostore na Mirju, zato so se na obisk odpravili peš. 

Pod vodstvom strokovne sodelavke za pedagoške programe, gospe mag. Katje Bradač, so se učenci v nemščini na igriv in zabaven način poučili o aktivnostih, ki jih izvaja kulturni inštitut Zvezne republike Nemčije na področjih promocije nemškega jezika in kulture, učenja in poučevanja nemščine kot tujega jezika ter medkulturnega sodelovanja po vsem svetu.

Predstavitvi dejavnosti Goethejevega inštituta je sledilo delo z zemljevidom …  

Učenci pri odkrivanju Nemčije in njenih manj znanih krajev, ki nosijo nenavadna imena kot so Benzin, Buntekuh, Schlangenbad, Ohnewitz, Amerika, Brasilien 

Vsak učenec je po svoji presoji izbral nemški kraj z najbolj zanimivim imenom. Nato so se razporedili po prostoru glede na lego izbranega kraja na zemljevidu.  

Na koncu so učenci zavrteli Glücksrad – kolo sreče – in se v dveh skupinah pomerili v osvojenem znanju. Za izkazano znanje in sodelovanje je vsak učenec prejel simbolično darilce – Goethejevo broško (naprsno zaponko). 

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)