NAŠI PARLAMENTARCI ZMAGALI NA SREČANJU OBMOČNEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA OBMOČJA LJUBLJANA – CENTER

V torek, 19. 2., je na OŠ Prežihovega Voranca potekalo 29. srečanje Območnega otroškega parlamenta.

Tudi tema letošnjega otroškega parlamenta, 29. po vrsti, je »ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM«. Učenci iz več centrskih šol so predstavljali različne akcije, ki so jih izvajali na svojih šolah na to temo. Naši predstavniki so bili: Alina Jarh (4. b), Rok Dolinar (5. b), Klemen Kavčič (6. b) in David Petkoski (8. b). Alen Mahmutović (7. a) je bil zapisnikar.

Skupina prulskih predstavnikov je predstavila akcijo »GIBALNI ODMORI«.

 

Po predstavitvah akcij je sledilo anonimno glasovanje vseh prisotnih predstavnikov. Izbirali so lahko med predstavitvami sedmih različnih šol. Komisija je preštela glasove in ugotovila, da je večina prisotnih glasovala prav za našo akcijo in jo označila za najboljšo izmed vseh. BRAVO, Prule!

Zmaga nas bo popeljala tudi na mestni otroški parlament, kjer bo našo akcijo predstavljal le en učenec, in sicer bo to Klemen Kavčič (6. b).

Na koncu je potekal tudi izbor predstavnika otroške vlade in njegovih dveh namestnikov. Med sedmimi predstavniki (po en iz vsake šole) so učenci z dvigom rok izglasovali našega učenca Klemna Kavčiča za namestnika predstavnika otroške vlade.

cof_vivid

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)