PRIPRAVA ZDRAVEGA ZAJTRKA V 5. RAZREDU

Septembrska delovna sobota je bila kot nalašč za malo bolj sproščene vsebine.

Učenci 5. c so pri predmetu naravoslovje in tehnika pripravili zdrav in uravnotežen zajtrk.

Ker vedo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, so sestavine, ki so jih prinesli s seboj, ustrezale vsem zahtevam prehranske piramide: koruzni ali ovseni kosmiči, oreščki, jogurt, sadje in med.  

Ni manjkal niti cimet. Nekateri pravijo, da je to čudežna začimba, saj ima za naše telo številne koristi: uravnava krvni sladkor, bogat je z antioksidanti, deluje antibakterijsko in zmanjšuje tveganja za srčna obolenja.

Ob vseh pripomočkih za pripravo ter pomivanje posode so si učenci nadeli tudi predpasnike.

»Midva sva dobro organizirana.« 

Izgled hrane je pomemben, zato je prav, da je sadje narezano natančno.

Še cimet in med … pa dober tek!