JAVLJANJE IZ LONDONA

4. JAVLJANJE: 30. 6. 2019

Potepanje po Londonu se je izteklo z ogledom dveh muzejev – Natural History Museum in Science Museum. V prvem si je bilo možno ogledati okostja dinozavrov, razvoj človeka, nastanek Zemlje in izkusiti potres. Bolj znanstveno navdahnjeni so prišli na svoj račun v drugem muzeju, kjer je prikazano vse od tehnološkega razvoja (npr. začetkov računalnikov in telefonov, raziskovanja vesolja) pa vse do najbolj osnovnih gospodinjskih aparatov, simulacije letenja …

Nekaj utrinkov je ujetih na fotografijah, a najlepši vtisi ostanejo s človekom. Izkustvo Londona je vsakič nepozabno, saj vedno preseneti. Izjava učenke Tare ob koncu: “Bilo je briljantno!”

Planeti, kamnine in minerali. 

Poleg okostij dinozavrov si je bilo v muzeju možno ogledati tudi okostje sinjega kita! (Najboljši je ogled v živo – velikost je za kamero namreč prevelika!)

Nekateri se teh vrst telefonov še spomnijo. 

Pred spomenikom princu Albertu. 

Odhod domov. 

 

3. JAVLJANJE: 29. 6. 2019

Tretji dan je zaznamovala vročina, ki je iz Slovenije prišla tudi do Londona. Jutro je popestril Greenwich, popoldne pa ladjica po reki Temzi in ogled še nekaterih znamenitosti. Ob koncu dneva se je železniški promet upočasnil, tako da je ostalo še čisto malo energije za skok v zadnji dan.

Podzemna železnica in vlaki so imeli “vročino” – vse je potekalo izredno počasi zaradi napak na sistemu. Ampak – počasi se daleč pride in slovo od tretjega dne je tu.

2. JAVLJANJE: 28. 6. 2019

Drugi dan raziskovanja Londona se je druščini pridružil angleško govoreči vodič Rob. Uvodne besede in čokoladni kviz so se začeli pri Malem Big Benu. Veliki je trenutno v procesu obnavljanja.

Nato je pot devetošolce popeljala do Buckinghamske palače, kjer so si ogledali tudi menjavo straže.

Trafalgarski trg (Trafalgar Square) je bil izhodišče za ogled Narodne galerije, v kateri so izobešeni originali slik svetovno znanih mojstrov – Picassa, Cézanna, Rembrandta …

Pot so nadaljevali do kitajske četrti …

… do predela Covent Garden …

… in do kraljeve straže, kjer so že vidno utrujeni čakali na ogled naslednjih znamenitosti – parlamenta in Big Bena. Slednjega zaradi prenavljanja niso videli v vsej lepoti, nekaj fotografij Westminstrske opatije (Westminster Abbey) in parlamenta pa je vendarle uspelo.

Za piko na i je poskrbela vožnja na znamenitem razglednem kolesu London Eye. Od tod pogled seže daleč nad devetmilijonsko mesto.

1. JAVLJANJE: 27. 6. 2019

 

Izlet devetošolcev v London se je začel danes, 27. 6. 2019, v zgodnjih jutranjih urah. Ob 1.30 je avtobus odpeljal proti Benetkam, od koder je letalo vzletelo proti Gatwicku.

Ob 9h se je že začela pot proti centru Londona.

Na mostu London Bridge.

Muzej voščenih lutk Madame Tussauds je pripomogel k bližnjemu srečanju s filmskimi zvezdami, športniki, pevci …

Brez dobre hrane v pubu seveda ni šlo! In prav prilegla se je že!

Obisk tržnice Camden Market, ki pa se zelo razlikuje od tržnice, ki smo je vajeni v Sloveniji. Tu je možno pojesti različne vrste hitro pripravljene hrane, se sprehoditi med majhnimi  trgovinami z oblačili, nakitom, unikatno porisanimi čevlji, dišavami, usnjenimi izdelki …

Tatuji pa kdaj drugič!

(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)