REGIJSKO TEKMOVANJE FLL

Ta vikend je bil za nekatere učence precej naporen. Po sobotnem državnem tekmovanju iz matematike so učenci prišli v šolo tudi v nedeljo, 16. 5. 2021, in se v zgodnjih jutranjih urah odpeljali proti Celju, kjer je potekalo regijsko tekmovanje FLL (First Lego League).  

Na poti so se ustavili na Trojanah in si privoščili slasten zajtrk.  

Sledila je vaja, nato pa preostanek poti.  

Tekmovanje v Celju je potekalo precej drugače kot običajno. Kljub upoštevanju vseh priporočil NIJZ in zagotavljanju mehurčkov se je vseeno čutilo duh tekmovanja, ki se precej razlikuje od drugih tekmovanj. Gre za ustvarjalno skupinsko delo, kjer je bolj kot zmaga pomembno reševanje izzivov in iskanje novih rešitev, delitev svojih spoznanj in druge vrednote.  Učenci se pomerijo v več kategorijah: robotu, robotskem intervjuju, projektu in vrednotah. Vsako leto ima tekmovanje svojo rdečo nit. Letošnja tema je Z(migaj)! 

Ekipa FPL (First Prule League) je kljub tehničnim težavam zelo dobro opravila svoje delo.  

Čarna, Tine, Rok, Lev, Jaša, Filip in Primož so predstavili projekt – igro Aktiven ti, ki je avtorsko delo skupine. Igra se jo na daljavo, namenjena pa je vsem, ki se odločijo upreti koronskemu dolgčasu in posedanju pred računalnikom na račun druženja na daljavo, zabave, predvsem pa gibanja.  

Ste že slišali za nov koronski hit? “Bodi zdrav, bodi kul, bodi fit.”  

Vrednote so člani ekipe prikazali v obliki refleksije dela. S pomočjo dveh mavričnih dežnikov so simbolično prikazali turobne okoliščine tega leta, povezane s covidom-19, ki pa se jim ekipa FLL ni prepustila. Ustvarjala je v mehurčkih ali na daljavo, ne glede na covid-19 ali karanteno. Dežnika sta se nato ob instrumentalni glasbeni podlagi Bicikl skupine Leteči potepuhi prelevila v sprednje in zadnje kolo kolesa, s katerim so FPL-jevci simbolično premagovali strmine in klance, pokazali veliko mero iznajdljivosti in reševanja problemov. Med »potjo« so spoznali, kako pomembno je dobro sodelovanje in spoštovanje močnih področij vsakega posameznika. Ekipa FPL je ves čas ohranjala optimizem, saj se vsi člani zavedajo, da po vsakem dežju posije sonce. 

Programerji so suvereno predstavili svoje delo in robota Winka, ki se je trikrat pomeril na robotski tekmi. Sicer ni pokazal vsega, kar zmore, vseeno pa dovolj za dobro uvrstitev.  

 Z osvojenim 3. mestom si je ekipa FPL priborila mesto v finalu, ki bo 12. junija.  

Za ekipo FPL sta na daljavo navijala Kara in Klemen, pomembna in zelo aktivna člana ekipe, ki se tekmovanja nista mogla udeležiti.   

Čestitke vsem članom ekipe FPL, več o njihovem delu pa si lahko preberete na spletni strani FPL 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)